Başkan Pekdaş’dan ‘Göçmen Halayı’

Konak Belediyesi’nin destekleriyle 12’incisi düzenlenen Gültepe Rumeli Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

  • 0
  • 657
Başkan Pekdaş’dan ‘Göçmen Halayı’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin destekleriyle 12’incisi düzenlenen Gültepe Rumeli Şenliği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. İzmir Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen şenlikte Balkanların dost ve kardeşlik rüzgarları Gültepe’de esti. Şenlikte Balkan müziği eşliğinde halay çeken göçmenlere Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti.

GÜLTEPE’DE BALKAN RÜZGARI ESTİ

Gültepe Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen şenliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmir’in çeşitli semtlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri katıldı. Etkinliğin açılışında Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı sahne aldı. Alanı dolduran konuklar seslendirilen şarkılara danslarıyla eşlik etti. Çalınan müzikler davetlileri Balkanlara götürdü. Gecenin düzenleyicisi İzmir Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Özkardeşler yaptığı konuşmada kentin kültürüne, sanatına ve sosyal hayatına katkı koymak adına yaptıkları çalışmalarda kendilerine destek olan Başkan Pekdaş’a teşekkür etti.

KOL KOLA GİRME ZAMANI

12’incisi düzenlenen Rumeli Şenliği’nde konuşan Başkan Pekdaş da çok güzel bir gece yaşadıklarını belirterek, “Biz güzel bir coğrafyanın insanlarıyız. Anadolu, Balkanlar, Trakya, Rumeli, Makedonya ne çok acılar yaşadı, gözyaşı döktü, kanlar döktü. Ama bu toprakların insanı hep bir dirençle insan olarak kalabilmeyi başardı. Biz artık acılar istemiyoruz. Hep birlikte barış içinde yaşamak, şarkılar söylemek, kol kola büyümek istiyoruz. Birlikte halaylar çekelim istiyoruz. Bu çabaya katkı koymak ve çoğaltmak görevimiz. Şimdi kol kola girme zamanı, şimdi güzel çocuklarımızın mutlu yaşaması için el birliği ile barış içinde yaşamak zamanı. Birlikte halay çekeceğimiz günlerin hep devam etmesini, birlikte türkü söyleyeceğimiz, barış içinde olacağımız bir Türkiye ve dünya istiyorum” dedi. Şenlik, Rumelili Ekrem’in birbirinden hareketli, coşku dolu türküleriyle devam etti. Ekrem ile unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayan konuklar Rumeli ezgileri ile doyasıya halaylar çekti, türkülere eşlik etti. 12. Gültepe Rumeli Şenliği gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv