Basketbol sahaları 10-22 yaş arası engelli sporcuları bekliyor

  • 0
  • 665
Basketbol sahaları 10-22 yaş arası engelli sporcuları bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının 1. Lig’e yükselişinin kutlandığı törende, Türkiye’de engelleri nedeni ile sosyal hayattan uzaklaşan gençlerin spora yönlendirilmesinin faydaları vurgulandı ve milli takımda mücadele edecek 10-22 yaş arası engelli sporculara çağrı yapıldı.

Türkiye’de, üniversite sponsorluğunda faaliyetlerini sürdüren tek takım olan İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2015-2016 Sezonu Bölgesel Lig Play-Off maçları sonunda Türkiye üçüncüsü olarak 1. Lige yükseldi. Takımının bu başarısı, İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisinde yapılan törenle kutlandı. Törene katılan Kulüp Başkanı Osman Ertöz, Takım Kaptanı Yüksel Ceylan, Antrenör Erdal Denizaslanı ve oyuncular, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya geldi.

Ali Rıza Doğanata ve Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, başarılarıyla gurur duydukları engelli sporculara yönelik desteklerine devam edeceklerini ifade ederek, takımı tebrik etti. 25 yıldır düzenli spor yaptığını söyleyerek, sporun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisine değinen Selim Doğanata ise, “Olmayan ama varmış gibi görünen engellerinizle böyle güzel çalışmalar yapmanız takdire layık” diyerek, sporcuları kutladı.

Engelliler evde oturmak yerine spor yapmalı
Türkiye’de engellilerin spora yönlendirilmesi konusundaki farkındalığın ve teşvikin yetersizliğine vurgu yapan Antrenör Erdal Denizaslanı, kendi takımlarının yaş ortalamasının da 40’ın üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye’de spor kültürünün zayıflığını ve engellilerin de sosyal hayata katılmak yerine evde oturmayı tercih ettiğini hatırlatan Denizaslanı, “Burada spor kulüplerine ve sivil toplum kuruluşlarına çok büyük iş düşüyor. Toplumu bu konuda bilinçlendirmek gerekiyor. Kendini eve kapatan ve sosyal hayattan kaçan engellileri, özellikle de gençleri spor sayesinde hayata kazandırmamız lazım. Genç insanları bu işin içine çekmek gerekiyor. Play-Off maçlarında Milli Takım hocaları da vardı ve bizden genç sporcu ismi istediler ama yetiştirecek sporcu bulamıyoruz.  Şu an Türkiye’de 10-22 yaş arası engelli oyuncu ihtiyacı var.” dedi.

Tören sonunda Rektör Erciyeş, takıma teşekkür plaketi takdim ederken, İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da, üniversite yönetimine, geri dönüşebilen malzemelerden yapılan bir heykel ve üzerinde oyuncuların imzası bulunan bir forma hediye etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv