Başkonsolostan Barbekülü veda

Almanya’nın İzmir Başkonsolosluğu’nun geleneksel barbekü partilerinden biri daha  gerçekleşirken Başkonsolos Thomas Gerlach’da İzmirli dostlarına veda etti.

  • 0
  • 660
Başkonsolostan Barbekülü veda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya’nın İzmir Başkonsolosluğu’nun geleneksel barbekü partilerinden biri daha  gerçekleşirken Başkonsolos Thomas Gerlach’da İzmirli dostlarına veda etti.

Balçova’daki başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen partiye, konsolos ve fahri konsoloslar, Alman şirketlerinin temsilcileri ve İzmir’de yaşayan Alman vatandaşlarıyla davetliler katıldı.

Bu partiyle 1’nci Kordon’dan taşınarak Balçova’daki yeni yerinde hizmet vermeyi sürdüren başkonsolosluk binasının da 10’ncu yıl kutlamasının yapıldığını ifade eden Gerlach, “Başkonsolosluğumuz Kordon’daki güzel binasından 10 yıl önce teknik sebepler nedeniyle buraya taşındı. Bugün keyifli bir ortamda dostlarımızla ve partnerlerimizle geçirdiğimiz bir yılı daha kutluyoruz. Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmekte katkısı olan personelime teşekkür ediyorum” dedi.

Son dönemde Almanya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğe de değinen Gerlach, “Bu aralar iki ülke arasında çok da olumlu havalar esmiyor. En azından şu anki gökyüzümüz kadar mavi değiller. Ama bizler bu akşam bu ortamda siyasetin, her iki ülkenin insanlarını ayıramayacağını gösterebiliriz. Ben  burada bulunduğum ilk günden beri bu özel bağı kanıtlayan bir çok örnek yaşadığım için uluslarımızın arasındaki sıkı dostluğa gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Ramazan Ayı’nın sonunda görevinin sona ereceğini de sözlerine ekleyen Başkonsolos Gerlach, “Ege Bölgesi’nin Alman temsilcisi olarak 3.5 yıl geçirdiysem de eşimle birlikte burada tanıdığımız muhteşem insanları unutmayacağız. Bu nedenle bir tarafımız buruk ayrılacağız. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv