Batı Ensemble Turgutreis’i büyüledi

  • 0
  • 538
Yazı Boyutu:

D- Marin Turgutreis’in düzenlediği müzik akşamlarında, BatıEnsemble grubu 5 Eylül Perşembe günü akşamı amfi tiyatronun tamamını dolduransanatseverlere verdikleri muhteşem bir konserle dinleyenleri büyüledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası Klarinetsanatçısı Yonca Alpay, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçıları SemaKorkut ve Şebnem Edgü, Yaşar Üniversitesi orkestrası viyola sanatçısı ErcanAtasoy ve Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı viyolonsel sanatçısı BesteBaşçı’dan oluşan Batı Ensemble grubuTurgutreisli sanatseverlerle buluştu.

D-Marin Turgutreis, Konacık Belediyesi, Özveren Şirketlergrubu ve Cavit İstekli'nin sponsorluğunda gerçekleşen konserin sanatkoordinatörlüğü aynı zamanda Turgutreisli olup halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının sanatçısı olan Numan Pekdemirtarafından gerçekleştirildi.

2012 yılında kurulmuş İzmir kökenli bir oda müziği topluluğuolan Batı Ensemble literatür’de yer alan klasik ve romantik eserlerin yanısıra, tango ve caz tarzı müzikleri de seslendirmeyi amaçlamaktadır. Grup bukonserinde Schubert, Mozart, Brahms gibi bestecilerin yanında J.Lennon’dan  D.Moreno’ya kadar  ve  Osole mio gibi günümüzde popüler olmuş eserlere de yer verdi.Konserde  seslendirilen Bodrum’un yerel türküsü‘Çökertme’ dinleyenlerden çok büyük alkış aldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv