BAY-GEM gururlandırdı

  • 0
  • 697
Yazı Boyutu:

 Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde aldıkları ücretsiz eğitimfırsatları ile çeşitli üniversite ve Anadolu liselerini kazanan öğrencilerleDünya Barış Anıtı’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Başarılı bir sezonu geride bırakarak SeviyeBelirleme Sınavı’nda (SBS) yüzde 95, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) yüzde88 başarı sağlayan BAYGEM öğrenci ve öğretmenleri için gurur duyan Başkan HasanKarabağ, “Sizleri ve başarılarınızı gördükçe gurur duyuyor ve ne kadar doğrubir iş yaptığımızı anlıyorum” dedi.

Bizleri unutmayın
Eğitimde sağladığı fırsat eşitliği içinteşekkür eden öğrenciler hayallerini kurdukları lise ve üniversitelerinkapılarından içeri girecekleri günün heyecanıyla yaşamaya devam ediyor.Kahvaltı sonrası öğrencilere seslenen Başkan Karabağ, “Sizlerin başarılarınızlamutlu oluyoruz. Sadece eğitim vererek değil çocuklarımızın tercihlerinde deyardımcı oluyoruz. Böylece yanlış tercih yaparak dışarıda kalma, sene kaybetmegibi problemlerin de önlerine geçiyoruz. İnşallah kazandığınız okullarda dabaşarılı olur ve mezun olursunuz. Asıl hayat sonra başlıyor. Bizim sizdenistediğimiz bir tek şey var. Bizleri unutmayın” dedi.

Tekrar bir araya geleceğiz
Başkan Karabağ okullar açılmadan önce kazanantüm öğrencilerle birlikte bir araya gelerek bir eğlence düzenleyeceklerini dilegetirdi. Başkan Karabağ ve eşi emekli öğretmen Bahriye Karabağ günün anısınaöğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.   

Gözde üniversitelere yerleştiler
EA bölüm birincisi Akdeniz Üniversitesi Hukukfakültesini, Sözel bölüm birincisi ODTÜ Tarih bölümünü, SAY bölüm birincisi deKatip Çelebi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini kazandı.2012-2013 SBS sonuçlarına göre BAY-GEM’de eğitim gören 239 öğrenciden 223’üAnadolu Liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Liselerine ve Anadolu MeslekLiselerine yerleşmiştir.

2012-2013 ÖSYS sonuçlarına göre, BAY-GEM’ deücretsiz olarak eğitim gören 188 öğrenciden 154’ü 4 yıllık üniversitelere ve 2yıllık meslek yüksekokullarına ve açık öğretim fakültelerine yerleşti. 20öğrenci herhangi bir tercihte bulunmazken 14 öğrenci bir bölüme yerleşemedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv