Bayındırlı şenlikte buluştu

  • 0
  • 1.181
Yazı Boyutu:

Bayındır Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği tarafındandüzenlenen 1. Keşkek ve Bahar Şenliği’nde binlerce kişi bir araya geldi. İzmirDevlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun konser verdiği etkinliktekeşkekler kazanlarda pişirildi, yöresel oyunlar oynandı.
 
 
İzmir’in Bayındır ilçesi, bu yıl birincisi düzenlenen Keşkekve Bahar Şenliği’nde coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı. Bayındır Kültür veDayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikte gündüz başlayan faaliyetler gecegeç saatlere kadar devam etti. Keşkek kazanlarının kaynatıldığı şenliğinakşamki bölümünde Bayındır Stadı’nda binlerce kişi İzmir Devlet Türk DünyasıDans ve Müzik Topluluğu’nun verdiği konserle coştu. Ege Bölgesi’nintürkülerinin seslendirildiği konserde şiirler okundu, zeybekler oynadı.

 

ŞENLİĞE BÜYÜK İLGİ
Törene, İzmir eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, MakedonyaFahri Konsolosu ve Balkan Rumeli Göçmenleri Genel Başkan Yardımcısı İbrahimDönertaş, Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, Bayındır ZiraatOdası Başkanı Mümtaz Almışlar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD) EgeBölge Başkanı Musa Turan, TCDD 3 Bölge Müdür Yardımcısı Murat Bakır, AzeriTürkleri Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarlar, SosyalBilimci-Araştırmacı Gökhan İlhan, Egedesonsöz Yönetim Kurulu Başkanı FahrettinDokak, Kanal 35 Program Yapım ve Sunucusu Halit Tunç, medya temsilcileri, çeşitlisiyasi parti ve dernek temsilcileri le çok sayıda kişi katıldı.
 
 
BAŞKAN’DAN BİRLİK MESAJI
Etkinlikte konuşan Bayındır Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı HasanGüzelsu, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bayındır’ın tarihi,doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ile ön plana çıktığını ifade edenGüzelsu, çiçekçilik sektörüne yapılan yatırımların ilçede gözle görülürdeğişikliğe neden olduğunu belirtti. Güzelsu, “Dernek olarak birçok çalışmayaptık. İlk olarak düzenlediğimiz bu faaliyete hem yöremizi tanıtıyor hem dekentimizin dışarıya açılmasına öncülük ediyoruz. Bayındır halkı bu etkinliktetek yürek oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


PROTOKOLE TEŞEKKÜR PLAKETİ
Törendeki protokole kent kültürüne ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteknedeniyle teşekkür plaketi verildi. Programa katılan Basın İlan Kurumu Manisaİl Müdürü Kenan Tokgöz plaketini Dernek Başkanı Hasan Güzelsu’nun elindenaldı. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv