Bayraklı Belediyesi’nde ‘ayaklı kütüphane’

Bayraklı Belediyesi, çocuk ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak ve gelişimlerini sağlamak amacıyla farklı projelere imza atmaya devam ediyor.

  • 0
  • 267
Bayraklı Belediyesi’nde ‘ayaklı kütüphane’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, çocuk ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlıklarını kazandırmak ve gelişimlerini sağlamak amacıyla farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda “Herkes için kütüphane” projesiyle Bayraklı'nın 15 mahallesinde 16 kütüphane açan Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ‘Ayaklı Kütüphane’ projesiyle kütüphaneyi belediye çalışanlarının ayağına getirdi.

Belediye binasında çalışan personelin yoğun iş temposu ve günlük hayatlarındaki koşuşturması nedeniyle kütüphanelere gidemediğini ve istediği kitapları yerinde görüp alamadığını fark eden Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ‘Ayaklı Kütüphane’ projesiyle kütüphaneyi çalışanların ayağına getirdi. En çok okunan kitapların yer aldığı raflardan istediklerini alabilen belediye personeli, ilk günden itibaren ilgi gören ‘Ayaklı Kütüphane’ projesiyle evde boş vakitlerini daha değerli hale getiriyor. Bina içindeki tüm birimleri haftanın iki günü dolaşacak olan ‘Ayaklı Kütüphane’ ile çalışanlar mesai dışında okumak için aldıkları ödünç kitapları 15 gün içinde okuyup, tekrar iade ederek yenilerini alabilecek. Çalışanların istediği fakat ‘Ayaklı Kütüphane’ yer almayan kitaplar merkez kütüphanelerden temin edilerek sürekli güncellenecek.

PROJEMİZ İLGİ GÖRDÜ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Binada çalışan personel için ‘Ayaklı Kütüphane’ projesini başlattık. Proje ile çalışanlar istedikleri kitapları bulma şansını yakalarken evlerinde okudukları bu kitaplarla iş stresini atarak gelişimlerine katkı sağlayacak. Projemiz çalışanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Bayraklı'nın mahallerinde başlattığımız kitap okuma alışkanlıklarını çalışanlarımızla sürdürmek bizi son derece memnun ediyor" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv