Bayraklı Belediyesi’nden açılış maratonu

  • 0
  • 878
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın katılımıyla kendi çalışanlarının emekleriyle hazırlanan ve adını merhum gazeteciler Akın Kıvanç ve Metin Göktepe’nin adını alan 2 park, öğrencilere ücretsiz kurs veren Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) ile hayatlarının baharında tam bağımsız Türkiye için asılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın “terimizle arkanızdayız” sloganıyla hazırlanan üç fidan heykelinin açılışı yapıldı.  
 
Bayraklı Belediyesi’nin toplu açılış törenlerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Milletvekili Alaaddin Yüksel, Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar partililer ve vatandaşlar katıldı. 
İlk açılış Soğukkuyu Mahallesi 1884 sokak üzerinde bulunan merhum gazeteci Akın Kıvanç’ın adını alan parkta gerçekleşti. Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği açılışlarda 4700 metrekarelik park büyük beğeni topladı. Yamanlar 7312 sokakta bulunan ve adını merhum gazeteci Metin Göktepe’nin adını alan park ise toplam 1750 metrekare büyüklüğünde.
 
Parklar büyük beğeni topladı
Park açılışlarında ilk sözü Başkan Hasan Karabağ aldı. 4700 ve 1750 metrekare büyüklüğündeki iki büyük parkı kendi çalışanlarının emeğiyle yaptıklarına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Açılış için seçtiğimiz iki gazeteci parkı bizim için anlamlı. Benim belediyemin işçisi, mühendisi, çavuşu, çalışanı yaptı. Bizim çalışanımız yaptı, onlarla gurur duyuyorum. Göreve geldikten sonra 83 parkın oyun gurubunu değiştirdik, 7 bin 500 metrekare kauçuk zemin döşedik. Onlarca parkı yeniden hayata döndürdük. 150 bin metrekare kilitli parke taş, kız misafirhanesi, 2 spor tesisi, belediye hizmet binası, 3 pazaryeri, fen işleri şantiyesi gibi birçok projeyi hayata geçirdik. 10 yıldır iktidarda olan hükümet Bayraklı’da bir çivi dahi çakmadı. Burada her şey biziz” dedi.
 
Başkan Karabağ’ın ardından mikrofonu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim” diyerek sözlerine başlayan Günaydın, “Bugün 2 gazeteci arkadaşımızın anısına yapılmış iki güzel parkı açıyoruz. Türkiye Gazetecilere özgürlükte dünyanın 160. Ülkesi. Tanzanya’dan ve Arnavutluktan bile daha gerideyiz. Başkanınız bir az önce emeğe verdiği saygıyı gösterdi. Çalışanlarımıza hak ettikleri emeğin karşılığı olan ücreti veriyoruz dedi. Bu çok güzel bir şey. Ama en az bunun kadar güzel bir şey daha var. Bu parkı beraber yaptık diyor. İhale etmedik. Parayı sağa sola çarçur etmedik diyor. Kendi çalışanlarımızla yaptık diyor. İşte beklediğimiz budur” diye konuştu. Konuşmaların ardından davetliler iki parkın açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.
 
 
BAYGEM açılışı gerçekleşti
“Halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk ve bu binayı gençlik merkezinin hizmetine sunduk” diyerek BAYGEM açılışında halka seslenen Başkan Karabağ, “Ben Çiçek Mahallesi Talatpaşa İlkokulu ve Bayraklı Ortaokulu mezunuyum. Bir gecekondu çocuğuyum. Okudum ve Bayraklı’nın ilk belediye başkanı oldum. Burayı 11 derslikli SBS, KPSS ve Üniversite kurslarının verildiği bir gençlik merkezine çevirdik. Geçtiğimiz yıl 188 SBS kursiyerinden 162’si Anadolu liselerine girdi. Üniversite sınavına giren 119 öğrencimizden 64 tanesi mimarlık dâhil değişik üniversitelere girdi. Bu yıl 188 öğrenciden 183’ü 4 yıllık üniversiteyi kazanacak puanları aldı. 5 tanesi de 2 yıllık üniversite puanını tutturdu. Bunlar hepimizin çocukları. Muğla’da annesi üniversite kursu parası ödeyemedi diye hapse giren bir çocuğun intiharını yaşayan Türkiye’de biz burada Üniversite kursunu da SBS kursunu da veririz. Biz kız misafirhanesi yaptık. 108 öğrenci kapasiteli misafirhaneye bu yıl 350’nin üzerinde müracaat oldu. İzmir gibi batının en uç noktası bir şehirde yurtlara ihtiyaç olduğu ortadadır. Bu yıl bin çocuğumuza daha burs vereceğiz Eğitime olan katkımıza devam edeceğiz” dedi.
 
BAYGEM varlığı beni çok mutlu etti
Günaydın, “Bugün Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim merkezi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğitim Merkezinin varlığı beni çok mutlu etti. Her türlü fiziki binayı gerçekleştirebilirsiniz ancak insanınızın ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları gideremezseniz insanlarınızı memnun edemezsiniz. BAYGEM’de olmaktan gençlere hizmet eden kültür merkezinin önünde sizlere hitap etmekten büyük mutluluk duyuyorum. AKP Belediyeler dershane, yurt açamaz diyor. Çocuklarımız tarikatların eline düşsün istiyorlar. Bizden başka hiçbir siyasal partinin bir tek öğrenci yurdu yok” diye konuştu. Günaydın ve Karabağ, konuşmaların ardından davetlilerle birlikte açılışı gerçekleşen BAYGEM’i gezdi. Günaydın öğretmenlerle sohbet edip sınıfları gezdi.   
 
Sloganlarla anıta yürüdüler
Açılışların ardından CHP Bayraklı Gençlik Kolları’nın düzenlediği yürüyüşle BAYGEM önünden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın üç fidan heykeline slogan atarak yüründü. Heykeltraş Ekin Erman kendisine gurur veren bu heykeli yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. 1020 kişinin kişisel t-shirt ve fanilasıyla ve “Alın terimizle arkanızdayız” sloganıyla hazırlanan anıt açılışında Hüseyin İnan’ın ağabeyi İrfan İnan, üç fidanın koğuş arkadaşları Mete Ertekin ve Yazar Tuncer Sümer, Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın konuşmaları açılıştaki binlerce vatandaşa duygu dolu dakikalar yaşattı. Üç fidan heykeli üç beyaz güvercinin özgürlüğe salınmasıyla birlikte üzerindeki beyaz örtü kaldırılarak açılışı yapıldı. Törene katılan binlerce vatandaş anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Anıt açılışının ardından Nazım Hikmet Parkı’nda Cevdet Bağca’nın sahne aldığı bir konser düzenlendi. Alanı dolduran binlerce vatandaş Bağca’nın söylediği şarkıları hep bir ağızdan seslendirdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv