Bayraklı Belediyesi'nden bin 500 öğrenciye eğitim bursu

  • 0
  • 927
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi'nceher yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursudesteği bu yıl artarak devam ediyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda bin öğrenciyeverilen bursun bu yıl bin 500 olacağı belirtildi. Öte yandan ilçedeki okullarınbakım, onarım, badana, boya, tadilat gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak,eğitime destek veren Bayraklı Belediyesi, ücretsiz kurslarla da Bayraklı'nıngeleceği olan öğrencilere üniversite kapılarını aralıyor.  

Bayraklı Belediyesi'nin,kuruluştan bu yana sürdürdüğü yardıma muhtaç ailelere eğitim desteklerikapsamında verilen burs kayıtları devam ediyor. Bin 500 ailenin ilk ve ortaokul öğrencileri için aylık 50, lise öğrencileri için de 60 TL desteksağlanacak burs, 8 aylık eğitim-öğretim dönemini kapsayacak. BaşvurularBayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve semt merkezlerindeyapılabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda banka kartı ile ailelerin hesabına yatırılanparalar bu yıl da aynı yöntemle dağıtılacak. Öte yandan BayraklıBelediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemeleri ilekıyafet dağıtımlarının yanı sıra, okullara destek ve üniversite öğrencilerinede eşya yardımları yapıyor. 

"Geleceğe yatırım yapıyoruz"
Konuyla ilgili herplatformda eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan BayraklıBelediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yardımlarımızla çocuklarımızıneğitimlerine az da olsa katkıda bulunuyoruz. Biliyorum ki, verdiğimiz bu paralarıbir çok aile çocuklarımızın eğitimine harcamayacak. Evlerinizin ihtiyaçları,elektrik, su veya telefon faturalarınızın borçlarını ödeyeceksiniz. Keşkeimkanımız olsa da daha fazla verebilsek, daha fazla ailenin yüzünügüldürebilsek. Ancak Bayraklı'da çocuklarımıza karşılıksız burs ve ücretsizkurs vermeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Karabağ, göreve geldiği ilkgünden itibaren eğitime verdiği desteğin, süreceğini belirterek, bu kapsamdaBayraklı’daki okur-yazar oranının artırılması için de kurslar düzenleyip,kütüphaneler açtıklarını söyledi. Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeeğitim gören öğrencilere de yardımlarda bulunan Başkan Karabağ, maddi durumuyetersiz öğrencilere desteklerinin devam edeceğini kaydetti. Bayraklı GençlikMerkezi'nde üniversitelere giriş sınavı için kurslara katılan 186 öğrenciden183'ünün 4 yıllık fakültelere, diğer 3 kişinin de 2 yıllık üniversitelere girmehakkı elde ettiğini dile getiren Karabağ, “100'de yüzlük başarı bizi çok memnunediyor, gururlandırıyor. Bayraklı'nın çocuklarının fırsat verilince nasılbaşarılı olduklarının bir kanıtıdır bu. Onlarla gurur duyuyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv