Bayraklı satrançta İzmir'in lideri

Çocukları küçük yaştan itibaren satranca yönlendiren ve bunun meyvesini kısa sürede alan Bayraklı Belediyesi 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir’de 1’inci, Türkiye’de ise 7’nci sırada yer almanın gururunu yaşıyor.

  • 0
  • 448
Bayraklı satrançta İzmir'in lideri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çocukları küçük yaştan itibaren satranca yönlendiren ve bunun meyvesini kısa sürede alan Bayraklı Belediyesi 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir’de 1’inci, Türkiye’de ise 7’nci sırada yer almanın gururunu yaşıyor.

Sanattan spora, sağlıktan kültüre, eğitime kadar birçok alanda örnek projeler geliştiren Bayraklı Belediyesi, spor alanındaki başarılarıyla da adından söz ettiriyor. Farklı spor dallarının yanı sıra satrançta da iddialı olduğunu turnuvalarda elde ettiği başarılarla gösteren Bayraklı Belediyesi 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir’de “en çok lisanslı oyuncu” alanında lider konumda bulunurken, sisteme kayıtlı 798 kulüp arasında Türkiye sıralamasında ise 7'nci sırada yer alıyor.

TÜRKİYE'DE 7'NCİYİZ
Kısa sürede elde edilen başarılarla Bayraklı'da satranca verilen öneme değinen satranç eğitmeni Sema Yelbuğa, “Satranç kurslarımız 23 semt merkezi ve 7 kültür merkezimizde devam ediyor. Her merkezde yaklaşık 30 olmak üzere 300’e yakın öğrencimiz var. Geçen sene Türkiye genelinde aktif lisanslı oyuncu bazında ilk 10'a girme hedefi koymuştuk. Baya gerilerde olmamıza rağmen bunu başardık. 7'nci olduk. 152 lisanslı oyuncumuz var. İzmir'de de birinci sıradayız. 2’şer saatlik dersler veriyoruz. Her yaş grubundan oyuncumuz çeşitli turnuvalara katılıyor. Sonrasında federasyona ait turnuvalara katılarak lisans sahibi oluyorlar. Bayraklı'da satranca olan ilgi ve kursiyerlerin başarıları bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Sporun her alanına yatırım yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Özelikle çocuklarımızı, gençlerimizi farklı spor branşlarına yönlendiriyoruz. Bunlardan biri de satranç. Satrancın özellikle gelişim çağındaki çocuklardaki olumlu etkilerini hepimiz biliyoruz. Kısa sürede lisanslı oyuncu sayımızı artırdık. Bunun neticesinde de zaten başarılar gelmeye başladı. Lisanslı oyuncu alanında Türkiye 7’ncisiyiz. İzmir’de lider konumdayız. Bu durum bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv