Bayraklı’da 39 bin ton ambalaj atığı toplandı

  • 0
  • 512
Bayraklı’da 39 bin ton ambalaj atığı toplandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplayarak ekonomiye katkı sağlayan ve çevre kirliliğinin önüne geçen Bayraklı Belediyesi, bugüne kadar yaklaşık 39 bin ton karton ve kağıt ambalajı topladı.

Bayraklı Belediyesi ofis, işyeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları,  özel ve devlete bağlı hastane ve sağlık birimleri, muhtarlıklar aynı zamanda siteler ve apartmanlara yerleştirilen ambalaj konteyner ve iç mekan kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter, kitaplar, kataloglar ve kartondan oluşan ambalaj atıklarını belediyenin yetki verdiği firma tarafından düzenli bir şekilde bulunduğu yerden alınarak geri dönüşüme kazandırıyor.

HER AY BİN TON ATIK
Ambalaj atıkları toplama ve geri dönüşüme kazandırma projesini başarıyla yürüten Bayraklı Belediyesi aylık ortalama bir tona yakın ambalaj atığı toplarken, bugüne kadar 38 bin 860 ton ambalaj atığı topladı.

ÇOCUKLARIMIZA TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN
Ambalaj atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Ev ve iş yerlerinde kullanmadığımız gazete, dergi, defter, kitap, katalog ve kartonları çöpe atmak yerine bulunduğunuz yerdeki geri dönüşüm kutularına bırakabilirsiniz. Böylece çevremizi temiz tutarken ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olursunuz. Amacımız ve hedefimiz çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv