Bayraklı’da onlara engel yok

Geçtiğimiz yıl alanında uzman eğitmenler tarafından bin 200 kişiye yüzme öğreten Bayraklı Belediyesi, bu yıl da 8 eğitmen ve 2 cankurtaranla yaz tatili boyunca çocuklara yüzme dersi vermeye devam ediyor.

  • 0
  • 447
Bayraklı’da onlara engel yok
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yıl alanında uzman eğitmenler tarafından bin 200 kişiye yüzme öğreten Bayraklı Belediyesi, bu yıl da 8 eğitmen ve 2 cankurtaranla yaz tatili boyunca çocuklara yüzme dersi vermeye devam ediyor. Bu kapsamda hafta sonları belirlenen saatlerde engelli vatandaşlar da bu hizmetten ücretsiz faydalanabiliyor.

Bayraklı’da ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ sloganıyla yola çıkarak, yıllardır binlerce çocuğa yüzmeyi öğreten Bayraklı Belediyesi engellileri de unutmadı. Zihinsel ve bedensel engelli gençler cumartesi ve pazar günleri 08.30 - 10.30 saatleri arasında 8 eğitmen tarafından verilen eğitimlerle yüzmeyi öğreniyor. Geçtiğimiz yıllarda kursa katılan engelliler bireysel olarak yüzmeye başlarken ilk kez yüzme deneyimi yaşayan engellilerin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Bayraklı yüzme havuzunda cumartesi ve pazar günleri, “yüzebilmesinde herhangi bir sorun yoktur” şeklinde sağlık raporu olan tüm engelliler kursa katılabiliyor. Havuza gelen engelliler, alanında uzman eğitmenler nezdinde hem yüzmeyi öğreniyor hem de gönüllerince eğleniyor. Su içinde yapmaları gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler, uygulamalı olarak temel egzersiz hareketleri ve yüzme tekniklerini öğreniyor. 

“BİZ DE ONLAR KADAR MUTLU OLUYORUZ”
Bayraklı Belediyesi Yüzme Havuzu’nun herkese açık olduğunu vurgulayarak, belirlenen gün ve saatlerde her kesimden vatandaşın faydalanabilmesinin mümkün olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Uzun yıllardır engellilere yönelik sürdürdüğümüz proje kapsamında da birçok gencimiz yüzmeyi öğrendi. Bayraklı’da engellilere yönelik sayısız proje geliştiriyoruz. Havuzumuz hafta sonları engelli kardeşlerimiz için açık. Bu sayede de hem spor yapıyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv