Bayraklı'da "Yaşam Kapları" yenilendi

  • 0
  • 1.188
Yazı Boyutu:

Sokak hayvanları BayraklıBelediyesi'nin 'yaşam kapları' ile doyuyor. Özellikle yaz aylarının kavurucusıcaklarında 40 dereceyi bulan Bayraklı sokaklarında yemek ve su bulmaktazorlanan hayvanlar için ilçenin bir çok noktasına yerleştirilen yaşam kapları yenilenenotomatik su kabı uygulamasıyla sokak hayvanlarına hayat veriyor. 

BayraklıBelediyesi sokak hayvanlarına kucak açmaya devam ediyor. Önceki yıllardaparklara ve ilçenin çeşitli bölgelerine yerleştirilen yaşam kaplarıyla sokakhayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan BayraklıBelediyesi, yeni başlatılan otomatik suluk sistemiyle de daha güvenli ve hızlı biruygulamayı sokak hayvanları için hizmete soktu. İlk olarak uygun görülenyerlere ve vatandaşlardan gelen taleplere göre ilçenin farklı noktalarınayerleştirilen otomatik suluklar direkt şebeke suyuna bağlanarak, biter bitmezyeniden suyla doluyor. Yanlarına yerleştirilen boş yem kaplarına da hayvansevervatanadaşlar tarafından konulan yemler sokak hayvanlarının su ve beslenmesorununu karşılıyor. Özellikle sıcak havalarda yem ve su bulmakta zorlanansokak hayvanları yaşam kaplarıyla hayata tutunabiliyor. 

"KORUYALIM, DESTEK OLALIM"
Su kapları, kedive köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarınıgideriyor. Bayraklı'nın çeşitli bölgelerine yerleştirilen kaplar, Veterinerİşleri Müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor. Proje ile sıcaklardan bunalan su veyemek bulmakta zorlanan hayvanların hırçınlaşarak saldırgan hale gelmesininönüne geçiliyor. Görevliler ve hayvanseverler tarafından seçilen noktalaraalışan hayvanlara buralarda yaşam alanları oluşturuluyor. Ağaç altı ve duvarkenarı gibi yerlere konulan yaşam kapları sayesinde kedi ve köpekler çöpbidonları etrafından arındırılmış olurken sokak hayvanları bu proje sayesindehayat buluyor. İnsanların sıcaktan dolayı sıkıntı yaşadığı sıcak yaz aylarında hayvanlarıda düşünmek zorunda olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı HasanKarabağ, vatandaşlardan yaşam kaplarını korumalarını isteyerek, "Bu konudahayvanseverlerin bize destek olmalarını bekliyoruz " dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv