Bayraklılı öğrencilere ‘hayvan sevgisi’ semineri

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında Bayraklılı öğrencilere veteriner hekimler tarafından ‘hayvan sevgisi’ temalı seminer verildi.

  • 0
  • 243
Bayraklılı öğrencilere ‘hayvan sevgisi’ semineri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında Bayraklılı öğrencilere veteriner hekimler tarafından ‘hayvan sevgisi’ temalı seminer verildi. Nafiz Gürman Mahallesi Cemil Atlas Ortaokulu’nda gerçekleşen toplantıda veteriner hekimler öğrencilere, hayvanlara karşı nasıl duyarlı olunması gerektiğini ve onlardan gelebilecek bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak önlemler hakkında da bilgiler verdi.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bugüne kadar okullarda 250 seminer gerçekleştirdi. Son olarak Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki Cemil Atlas Ortaokulu’nda verilen eğitim seminerinde veteriner hekim Esra Şair ve Veteriner İşleri Müdür Armağan Kirdeci videolu gösterimle öğrencilere hayvanların beslenmesini, bakımını, nasıl davranılması gerektiğini ve hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar konusunda bilgiler aktardı. Etkinlikte öğrencilere veteriner hekimlik mesleği de tanıtılırken sokak hayvanlarını koruma, besleme alışkanlığı gibi konularda da deneyimler paylaşıldı. Öğrenciler tarafından merak edilen soruları da yanıtlayan veteriner hekimler, köpek ısırmalarına karşı da en ufak bir şüphede doktora başvurulması gerektiğini söyledi.

“DAHA DUYARLI OLALIM”
Can dostlara karşı toplumun daha duyarlı olması için duyarlı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Okullarda öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamak tüm can dostların bizim sevgimize ve ilgimize ihtiyaçları olduğunu dile getirmek için veteriner hekimler eşliğinde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Seminerlerde hayvanlar hakkında yanlış bilinenleri ve bilinmeyen tüm yönleri anlatılırken bu tür etkinliklerle hayvanlara karşı daha duyarlı nesiller olarak yetişmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda okullarda yaptığımız eğitim seminerleri belirli periyotlarla devam edecek" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv