Bayraklı'nın Çocukları Oyun Grubunda Buluşuyor

Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Bayraklı Belediyesi, 4-5 yaşlarındaki çocuklara yönelik oyun grubu kurdu.

  • 0
  • 306
Bayraklı'nın Çocukları Oyun Grubunda Buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Bayraklı Belediyesi, 4-5 yaşlarındaki çocuklara yönelik oyun grubu kurdu. Haftada bir gün 75'inci yıl Kültür Merkezi Aşık Rüstem Alyansoğlu Kütüphanesi’nde toplanan çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor. Bu sırada velileri ise çocuk ve kadın sağlığı hakkında bilinçlendiriliyor.

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama kapsamında her hafta Çarşamba saat 10:00-12:00 arasında oyun grubu bir araya geliyor. 75'inci yıl Kültür Merkezi Aşık Rüstem Alyansoğlu kütüphanesindeki derslere gelen anneler de kadın ve çocuk sağlığı konularında bilgilendiriliyor. Çocukları oyunlar oynayıp, resimler yaparken, yeni arkadaşlıklar kurarken veliler de başka bir salonda video izleyerek, bilinçleniyor. 4-5 yaşındaki çocukların ücretsiz olarak katılabildiği oyun grubu, çocukların gelişimi ve sosyalleşmesi açısından da büyük önem taşıyor. Bayraklı'da önemli bir ihtiyaca yanıt veren Bayraklı Belediyesi'nin bu uygulamasından oldukça memnun olan ilçe sakinleri çocukların kurslara ilgiyle, heyecanla geldiğini söyledi.

Onlar her şeyin en güzeline layık
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Ülkemizde çağdaş, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi bireyler yetiştirmek hepimizin görevi. Biz bu anlayışla çıktığımız yolda çocuklarımızı daha okul hayatlarına başlamadan bir araya getirip, onların sosyalleşmelerini, topluma adapte olmalarını, gelişimlerine katkı sağlamalarını istedik. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak, böyle bir uygulamaya başladık. Çocuklarımız düzenlenen oyun gruplarında bir araya gelerek, resimler yapıyor, yeni şeyler öğreniyor, arkadaşlıklar kuruyor. Onların mutluluğu, başarısı bizim için en önemli değerdir. Velilerimiz de bu sırada bir çok farklı konuda bilinçlendiriliyor" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv