Bayraklı'nın Kütüphaneleri Beğeni Kazandı

Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi 54. Kütüphane Haftası kapsamında İzmir'de projeleri ile adından söz ettiren kurumların kütüphanelerini bir araya getirdi.

  • 0
  • 332
Bayraklı'nın Kütüphaneleri Beğeni Kazandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi 54. Kütüphane Haftası kapsamında İzmir'de projeleri ile adından söz ettiren kurumların kütüphanelerini bir araya getirdi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde düzenlenen etkinlikte 4 sunum yapan Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ekibi, projeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Düzenlenen etkinlikte İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ndeki kütüphane çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulan kütüphane yetkilileri yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İki üniversite, dört belediye ve iki halk kütüphanesinin katıldığı toplantıda her kurumdan bir kütüphane görevlisi yaptıkları etkinlikleri ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri  projeleri anlattı. Burada 4 sunumla ilgi odağı olan Bayraklı Belediyesi'nin projeleri ilgiyle dinlendi. Bayraklı Belediyesi katılımcılara teknolojiye erişim, dijital okur-yazarlık, sosyal medya ve temel bilgisayar eğitimleri, okuyan bir gelecek gibi projeleri tanıttı. Sunumların ardından Göztepe'deki Alman Kültür Merkezi'nde yurt dışındaki kütüphane faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıya katılan kütüphaneciler, burada yurt dışındaki kütüphanecilik ve hizmet ağlarının nasıl geliştirdiğine dair bilgilendirildi.
 
Her şey sizin için...
Bayraklı'nın kütüphanelerinin  her projesiyle örnek olduğunu ve ilçede önemli ihtiyacı karşılayarak, her kesimden vatandaşın faydalandığı birer cazibe merkezleri haline geldiğini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kütüphanelerimizin 7'den 70'e herkesin ihtiyacına yanıt vermesi bizleri memnun ediyor. Teknoloji altyapıları yenilenen ve tam donanımlı hale gelen kütüphanelerimiz sadece kitap alıp, verme işi yapmıyor. Öğrenci çocuklarımız araştırma ödevlerini yapıyor, kurslara, söyleşilere katılıyor, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşiyor. Yetişkin vatandaşlarımız da gerek internet üzerinden gerçekleştirilen online seminerler, gerekse söyleşiler veya farklı konulardaki bilgilendirme toplantılarıyla bilinçleniyor. 24 Mahallemizde bulunan 15 kütüphanemizin 16'ncı ve 17'ncisini de yakın zamanda hizmete açacağız. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız ve ilçe sakinlerimiz için" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv