Bayraklı'nın 'kütüphaneleri' ödüle doymuyor

Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından organize edilen “Herkes için kütüphane” projesi kapanış toplantısına katılan Bayraklı Belediyesi, kütüphaneleriyle bir kez daha fark yarattı.

  • 0
  • 228
Bayraklı'nın 'kütüphaneleri' ödüle doymuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından organize edilen “Herkes için kütüphane” projesi kapanış toplantısına katılan Bayraklı Belediyesi, kütüphaneleriyle bir kez daha fark yarattı. 26 ülkenin katıldığı etkinlikte projeleriyle 3 ödüle layık görülen Bayraklı'nın kütüphaneleri örnek oldu.
 
Bayraklı Belediyesi’nin Onur, Nafiz Gürman ve Muhittin Erener mahallelerindeki kütüphanelerin çalışmaları katılımcıların büyük ilgisini çekti. Bill ve Melinda Gates Vakfı küresel kütüphaneler girişim direktörü Deborah Jacops’un katılımıyla ülkemizde 2016 yılı Mayıs ayında başlatılan “Herkes için kütüphane” projesi için 2 – 4 Ekim tarihleri arasında Antalya’da kapanış toplantısı düzenlendi. Projeye başından beri dahil olan Bayraklı Belediyesi de toplantıda hazır bulundu. “Herkes için kütüphane” projesinin başarılı uygulamalarına örnek olarak Bayraklı Belediyesi’nin mevcut 16 kütüphanesinin arasından Onur Mahallesi Atatürk Açık Hava Kültür Merkezi Kütüphanesi'nden Yasemin Yıldızkünç, Nafiz Gürman Mahallesi Rasine Şeyhoğlu Kütüphanesinden Özgür Han ve Muhittin Erener Mahallesi Kütüphanesi'nden Mehtap Odabaş sunum gerçekleştirdi. 26 ülkenin deneyimlerinin paylaşıldığı toplantıda Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinden aktarılan hikayeler katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 3 kütüphane temsilcisine başarılarından dolayı plaket takdim edildi.
 
Kütüphanesi en çok olan ilçe
 
Hayata dokunan sosyal projelerin her zaman içinde olduklarını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayraklı’yı geride bıraktığımız 9 yılda en çok kütüphanesi olan ilçe haline getirdik. Kütüphanelerimizi duvardaki raflarda kitapların bulunduğu mekanlardan çıkardık. Buraları birer kültür yuvası yaparak, her kesimden insanın faydalandığı yerler haline dönüştürdük. Projeye dahil olarak çocuklarımızı bilgisayar ve internetle buluşturduk. Derslerinden sosyal hayatlarına kadar birçok konuda yardımcı olduk. Projede bulunmak, özellikle çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Çünkü onlara yapılan yatırımın geleceğe yapıldığı biliyoruz. Başta sunum gerçekleştiren 3 kütüphanemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv