Bayramdan kilo almadan çıkın

  • 0
  • 1.221
Bayramdan kilo almadan çıkın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geliştirdiği Keyifli zayıflama yöntemiyle dikkat çekenİzmirli diyet uzmanı Derya Zünbülcan, bayramların; uzaklardan gelen evlatlar,bol şerbetli tatlılar, el açması börekler ile sevinç ve kahkahanın aynı sofradabuluştuğu keyifli günler olduğunu belirterek  Ramazanda bir ay boyunca dinlendirilmiş metabolizmayabir anda yüklenilmesi halinde sindirim güçlüğü, mide krampları, bulantı, kusma,kabızlık, reflü gibi bayramın keyfine gölge düşüren sağlık problemleriylekarşılaşılması için bir dizi tiyo verdi.

İşte Zünbülcan’ın bayramı keyifle geçirebilmek için minikbeslenme tüyoları…
Kahvaltı, ramazandan çıkan metabolizma için önemlidir

Bayram kahvaltıları kültürümüzün önemli güzelliklerindendir.Kahvaltıda doğru seçimler yapmak ramazan boyunca dinlenen metabolizmanın yenibeslenme düzenine alışabilmesi için önemlidir. Bayram sabahı kızartılmış hamurişi, şarküteri ürünlerinden uzak durulmalıdır. İçerisine dal tarçın ile birkaçdilim limon ile beklemiş olan 1-2 bardak suyunuzun ardından yapacağınız peynir,zeytin, organik-şekersiz reçel, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, tamtahıllı ekmekten oluşan hafif bir kahvaltı güne sağlıklı başlangıç yapmanıziçin yardımcı olur.

Porsiyonları küçültün, az ve sık beslenenin

Bayram, ramazan süresince iki üç öğün beslenenmetabolizmanın yeniden altı yedi öğüne adapte edilmesindeki ilk basamaktır. Bayramdaporsiyon kontrolü sağlanarak 3 ana + 4 ara = 7 öğün beslenilmelidir. Ara öğünilaveli beslenme düzeni metabolizmanın canlandırılmasına katkı sağlar. Araöğünler kan şekerinizi dengeleyerek bir sonraki öğüne kadar acıkmanızıengeller. Kan şekerinin dengelenerek tatlı tüketiminden uzak kalınması bayramdagöbek yağlanmasının azaltılması demektir.

Seçimlerinizle şeker dengesizliklerine ‘HAYIR’ Deyin

Şekerleme, çikolata, baklava tüketimi, kan şekerini hızlı yükseltir.Hızlı yükselen kan şekeri, normal seviyesine geri dönebilmek için yağ yapıcıbir hormon olan insuline ihtiyaç duyar. Yani ne kadar çok tatlı o kadar çokinsulin, ne kadar çok insulin o kadar çok göbek yağı demektir.  Özellikle diyabet, reaktif hipoglisemi,insulin direnci gibi hastalıklara sahipseniz ağır hamur tatlıları yerine tazemeyve, meyve tatlıları, sütlü tatlıları, light dondurmayı tercih etmelisiniz.

Çeşitli tatlıların kalori değerleri
Baklava (1 dilim)........................................140 kalori
Sütlaç (200 g)..........................................285
İrmik helvası (100 g)..................................304
Tulumba tatlısı (1 adet)...............................95

Bu bayram bol su, az kahve tüketin
Bayram boyunca aşırı çay ve kahve tüketimi mide yanması, reflü gibi sağlıksorunlarına yol açabilir. Kahve yerine midenizi rahatlatacak bitki çayları,maden suyu içmeyi deneyebilirsiniz. Su bayramda doğal detoksa katkı sağlar. Vücudumuzunihtiyaçlarını karşılayarak toksinlerin atılımını sağlar. En az 8-12 bardak sutüketmeye dikkat etmelisiniz.


Unutmayın!

Bayram Demek, Kaçamak Demek Değildir. Bugün olan bayramyarın yerini sıradan bir güne bırakacaktır. Size bayramdan geriye sadece alınmışkilolar ile aşırı yeme davranışından dolayı karşılaştığınız sağlık problemlerikalacaktır.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv