Belediye'ye bisikletle gitti

  • 0
  • 472
Yazı Boyutu:

Kent içindebisiklet kullanımını özendirmek ve bisikletin ulaşımda kullanılmasının önünüaçmak isteyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, evindenbelediyeye kadar bisikletle gitti. Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında,İzmir Bisiklet Derneği tarafından organize edilen tura, üyeler de katıldı.Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Bisiklet kullanımını özendirmek için çalışıyoruz”dedi.  

VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ
Mavişehir’denbaşlayan bisiklet turu, belediye binası önüne kadar sürdü. Sağ şeridi,araçlarla birlikte kullanan Akpınar ve İzmir Bisiklet Derneği üyelerine, esnafve vatandaşlar da yakın ilgi gösterdi. Heyet, araçları ve yayaları, bisikletkullanımının yaygınlaştırılması konusunda uyarmayı da ihmal etmedi. 

“BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞMALI”
Bisikletinulaşımda kullanılmasının kent trafiği için son derece önemli olduğunu söyleyenKarşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka bir spor kenti.Sporun her branşıyla ilgilenen bir toplumuz. Bisikletin, ulaşımdakullanılabilir olduğunu göstermek istedik. Bisikletler için uygun yolları arttırmakve bisiklet kullanımını özendirmek gerek. Bisiklet hem spor hem de sosyalleşmearacıdır. Ben de sık sık, evden belediyeye bisikletle geleceğim” dedi. 

“AKPINAR ÖRNEK OLDU”
İzmirBisiklet Derneği Başkanı Dr. Gülsim Dolgun ise Karşıyaka Belediye BaşkanıHüseyin Mutlu Akpınar’ın diğer başkanlara da örnek olması gerektiğini söyledi.Dolgun “Trafik Haftası etkinliklerimize, yerel yöneticileri de dahil etmekistedik. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bu tutumunun diğer belediyebaşkanlarına da örnek olmasını diliyorum. Bisiklet kullanıcıları olarak, sağşeridi, motorlu taşıtlarla ortak kullanmak istiyoruz. Bu talebimizdoğrultusunda işaretleme çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diyekonuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv