Belgesel çalışması tüm hızıyla sürüyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC), tecrübeli gazetecilerin anılarını geleceğe taşıyan belgesel çalışması tüm hızıyla sürüyor.

  • 0
  • 848
Belgesel çalışması tüm hızıyla sürüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC), tecrübeli gazetecilerin anılarını geleceğe taşıyan belgesel çalışması tüm hızıyla sürüyor. Geçmişin izlerini gelecek nesillere aktarılması amacıyla İGC Başkan Yardımcı Tayfur Göçmenoğlu sorumluluğunda başlayan çalışmada şimdiye kadar Adnan Göndem, Ahmet Refik Utlulığ, Alaattin Gürırmak, Aydın Atar, Aytekin Yenisey, Haluk Narbay, Levent Bimen, Şadan Gökovalı, Yılmaz Tok'un meslek yaşamlarına ilişkin ilginç anıları kameralara kaydedildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde oluşturulan stüdyoda yapılan çekimlerde, Türk basınında önemli izler bırakan gazeteciler ile yapılan söyleşiler kamera kaydına alınıyor. Tecrübeli üyeler, geçmiş dönemde, radyo, televizyon ve gazetelerdeki teknolojiyi, çalışma koşullarını anlatıyor. Dikkat çeken anıları paylaşıyor. Kimi zaman eğlenceli kimi zamanda duygusal anların yaşandığı çekimlerde İzmir basının önemli kalemleri gelecek nesillere öğütlerde de bulunuyor. 100 cemiyet üyesi yapılacak çekimlerin ardından çalışma belgesel haline getirilecek ve internet üzerinden yayınlanacak.
 
“İzmir basınının görsel belleğini oluşturuyoruz” 
İGC Başkanı Misket Dikmen, belgesel çalışmasının İGC'nin çok önemsediği projelerden biri olduğunu, kentin ve cemiyetin görsel belleğinin oluşması için yola çıktıklarını belirterek, “Amacımız geleceğe kalıcı bir eser bırakmak. Oluşturduğumuz stüdyomuzda çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. Ayrıca kurduğumuz bu stüdyo ve teknik donanım cemiyetimizin diğer etkinliklerinin de arşivlenmesine olanak sağlayacak. Bu anlamda projemizin hızla ilerlemesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Stüdyomuzun oluşmasında emeği geçen İGC Saymanı Semih Aksoy öncülüğünde TRT İzmir Televizyonu'ndan üyelerimiz ve arkadaşlarımızın desteğine de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projenin yürütücüsü, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu da, çalışma ile mesleğin geçirdiği evreleri gözler önüne serdiklerini vurguladı. Oluşacak belgesel ile gelecekte gazetecilerin geçmişten dersler çıkarmalarını sağlamalarını amaçladıklarını da belirten Göçmenoğlu, ilk hedeflerinin 100 gazeteci ile söyleşi yapmak olduğunu dile getirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv