BERGAMA DÜNYA ÇOCUKLARIYLA ŞENLENİYOR

  • 0
  • 687
BERGAMA DÜNYA ÇOCUKLARIYLA ŞENLENİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama Belediyesi’nin, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceği “Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği” başlıyor.

Bergama, bir gelenek halini alan şenlik süresince yıllardır dünyanın dört bir yanından gelen çocukları misafir ederken; kültürlerarası paylaşım bilinci de yaratılmış oluyor.
Şenliğin bu yılki konukları Bergama’nın kardeş kentleri Romanya – Pietra Neamt, Arnavutluk – Berat ve Yunanistan’ın Midilli Adası .
Konuk öğrenciler ve delegasyon, 19 Nisan Pazar günü Bergama’ya gelecek. 20 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Endüstri Meslek Lisesi’nden başlayıp İstiklal Meydanı’na uzanacak olan geleneksel kortej yürüyüşle de “Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği”nin startı verilecek.
Yürüyüş sonrasında ise Cumhuriyet Meydanı’nda açılış gösterisi yapılacak.
 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tam bir şenlik atmosferinde karşılayacak. 23 Nisan Perşembe günü ise resmi törenler gerçekleştirilecek.
“Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği” 23 Nisan’da saat 18.00’deki kapanış korteji ve veda gösterileri ile sona erecek.
Bir kez daha “Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği”ne evsahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama Belediyesi olarak Ulu Önder Atatürk’ün mirasını yaşatmak adına 19’uncusunu düzenlediğimiz ‘Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği’ çerçevesinde bu sene yaklaşık 50 yabancı çocuğumuzu misafir etmeye hazırlanıyoruz. Bu uluslararası nitelikteki şenliğimiz ile geleceğimizin mimarı çocuklarımızı sevgi, dostluk ve kardeşlik çatısı altında buluşturuyoruz. Farklı kültürlerle temas etmeleri çok önemli” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv