Bergama Kardeş Şehir Olimpiyatlarına Hazır

Kardeş şehir olimpiyatları için Almanya’nın Böblingen kentine çıkartma yapacak olan Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

  • 0
  • 491
Bergama Kardeş Şehir Olimpiyatlarına Hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kardeş şehir olimpiyatları için Almanya’nın Böblingen kentine çıkartma yapacak olan Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi tüm hazırlıklarını tamamladı.
 
Bergama’nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen'de gerçekleşecek. Sporcular 22 Temmuz tarihinde yola çıkacak ve 3 Ağustos’ta geri dönecek.
 
Olimpiyatlara katılacak olan sporcu ve aileleri ile Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, spor müsabakalarının yapılacağı tesisler ve sporcuların konaklayacağı yerler ile ilgili bilgiler verdi. 14'üncü Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın 2014 yılında Bergama'da yapıldığını hatırlatan Başkan Gönenç; "En son düzenlenen 14’üncü kardeş şehir olimpiyatlarına biz ev sahipliği yapmıştık. Şimdi Almanya’nın Böblingen kentine gidiyoruz. Böblingen bu oyunları ilk başlatan şehir. 1967 yılından bu yana bizim kardeş şehrimiz. Bu yıl aynı zamanda Böblingen ile kardeş şehir olmamızın 50’inci yılını kutlayacağız” dedi.
 
Başkan Gönenç; “Siz oraya gittiğiniz anda sadece Bergama’yı değil, Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Dolayısıyla orada kazanacağınız başarılardan daha önemli olan centilmence mücadele etmek. Ülkemizi bir sporcuya yakışır şekilde temsil etmek” dedi.
 
Toplantı sonunda ise Almanya’ya gidecek olan kafile sorumluları Raif Metin, Faik Belek, Alper Tanık ve İlhan Özdemir sporcuların ve ailelerinin sorularını yanıtladı. Yolculuk ile ilgili bilgiler verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv