BERGAMA’YA ALMANYA BEREKETİ

  • 0
  • 1.041
BERGAMA’YA ALMANYA BEREKETİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan ITB’ye, Bergama Ticaret Odası ile birlikte çıkartma yapan Bergama Belediyesi, Berlin’den önemli kazanımlarla döndü.

Bergama Belediyesi, fuara bu yıl İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle katıldı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de dört gün süren fuar boyunca bir yandan İzmir’in ilk ve tek UNESCO Dünya Mirası alanı olan Bergama’ya tanıttı bir yandan da turizm profesyonelleri ile önemli görüşmeler yaptı.

Başkan Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmelerin Bergama turizmine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Fuarın profesyonel ziyaretçilere ayrılan son gününde Almanya’nın en önemli kültür turizmi acentalarından olan Studiosus Reisen’in Türkiye turlarından sorumlu bölge müdürü Ulrich Bradner ile bir araya gelen ikili, İstanbul -  İzmir – Bergama’yı kapsayan turların konaklama programının bir gecesine Bergama’yı dahil etmesi konusunda acenta ile prensip anlaşmasına vardı.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Bradner "Bergama bizim için çok önemli bir nokta, biz kültür turları düzenlediğimiz için Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeden önce de biz bu önemin farkındaydık ancak bundan sonra taleplerin önemli ölçüde artacağını öngörüyoruz. Daha önce bu kente düzenlediğimiz kültür turlarından çok başarılı sonuçlar aldık. Belediye ve Ticaret Odası’nın desteği ile konaklamalarımızı bu bölgeye kaydırmaya çalışacağız. Özellikle son 2 – 3 yılda Bergama’da butik pansiyonlar konusunda önemli gelişmeler oldu. Biz de bu gelişmeyi değerlendireceğiz" dedi.
Gönenç ve Ürper, Bradner ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Berlin’deki Pergamon Museum’da bulunan Zeus Sunağı’nın frizlerinin tamamlanmış halinden oluşan ve ses, ışık, dans gösterisiyle sunulan “Pergamon Fantasy”nin yaratıcı sanatçıları Andrei Alexander,
Angelica Gebhard ve projenin ana sponsoru Alman KAI Vakfı Başkanı Doktor Gunther Engler ile buluştu.

Gönenç ve Ürper, projenin Bergama’da kalıcı bir sergi haline dönüştürülmesi için KAI Vakfı’ndan destek sözü aldı.
Görüşmeleri değerlendiren Bergama Belediye Başkanı “UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın yıldızı parlamaya devam ediyor. Almanya’da yürütülen görüşmeler, tanıtım çabalarımız oldukça başarılı geçti. Bunu diğer uluslararası fuarlarda da gerçekleştirmeye çalışacağız. Amacımız Bergama’yı yalnızca Türkiye’de değil tüm Avrupa’da en önemli kültür turizmi merkezlerinden birisi haline getirmek” diye konuştu.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper ise “Geçtiğimiz yıl Bergama Ticaret Odası ve Bergama Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz ‘Bergama Seni Çağırıyor’ projesi ile başlattığımız işbirliğimiz devam ediyor. Amacımız hem Bergama’nın tanıtımına katkı sunmak hem de turizm alanında faaliyet gösteren üyelerimizin önünü açmak. Bu açıdan değerlendirdiğimizde ITB Berlin Turizm Fuarı’nın oldukça verimli geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde görüş belirtti.

Bu arada, Bergama Ticaret Odası üyeleri de ITB Berlin’e gelerek, Bergama standını ziyaret etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv