BİK’in şube açtığı illerde yerel gazeteler standartlarının yükseltiyor

  • 0
  • 1.142
Yazı Boyutu:

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK)’nun şube açtığı illerde, basının daha profesyonelleştiğini söyledi. Aynı zamanda BİK Genel Kurul üyesi olan Başkan Atilla Sertel, BİK’in şube açtığı illerde özellikle yerel gazetelerin standartlarının yükseldiğine dikkat çekti.
 
Bunun için Genel Kurul’da yeni açılması planlanan şubeler için gerekli desteği vereceklerini açıklayan Sertel, “Yeni açılan şubelerdeki illerde çok güzel gelişmelerin olduğunu görüyorum. Gazeteler daha profesyonel çalışmaya başlıyor. Her şeyden öte tüm enerjilerini gazetecilik için harcamaya başlıyorlar. Bunlar da güzel gelişmeler” diye konuştu.
Sertel, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili Yılmaz Karaca ile birlikte 3 Eylül’de hizmete başlayan BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ile BİK Konya Şube Müdürü Özden Konur’u ziyaret etti. Aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Yüksel ile birlikte uzun süreler çalıştığını kaydeden Sertel, BİK’in Sivas Şubesi’nde İzmirli bir meslektaşını ziyaret etmekten dolayı mutluluk duyduğunu aktardı.
 
ŞUBE SAYISI ARTMALI
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın fedakârca çalıştığını, gazetecilerin sorunlarının çözüm noktasında uğraş verdiğini vurgulayan Sertel, “Sayın Mehmet Atalay basının içinden gelmesinden dolayı hem sektörün sorunlarını hem de bürokratlığı çok iyi biliyor. Bunun için her türlü sorunumuzla birebir ilgileniyor” dedi.
Sertel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da kendilerine kucak açtığını ve hiçbir zaman götürdükleri sorunu da ikinci plana atmadığının altını çizdi. Sertel, “BİK her ile şube açmalı. Bu sadece gazete sahipleri değil aynı zamanda gazeteciler adına da çok önemli. Gerçekten gazetecilik yapılacaksa, BİK o ilde mutlaka olmalı” diye konuştu.
BİK Şube Müdürü Yüksel’de, Sertel’e Sivas’taki gazetelerin ve gazetecilerin durumları hakkında bilgi verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv