Bilinçli aileler ve çocukların tercihi

  • 0
  • 1.715
Yazı Boyutu:

Okulların kapanmasıyla birlikte bütün bir yılın yorgunluğunu atıp, dinlenmek isteyen çocuklar ve aileler, tatilin keyfini çıkarmaya başladı bile.  Tatilcilerin kimi yazlıkların kimi de yaz okullarının yolunu tutuyor. Nerede olurlarsa olsunlar, Hayatın Lezzeti Lezita da, doğalından selenyumlusuna ve  Omega 3’lüsüne çeşit çeşit yumurtasıyla bilinçli aileler ve büyüme çağındaki  çocukların yanında oluyor. Her yaştan insana sağlık ve lezzeti bir arada sunuyor. 
 
Türkiye’nin önde gelen yumurta üreticilerinden “Hayatın Lezzeti” Lezita, yıl boyunca harıl harıl çalışıp yorularak, tatili hak eden tüm çocuklar ve ailelerinin enerjilerini yaz boyunca koruması için vitamin ve sağlık kaynağı olarak Lezita Yumurtaları öneriyor. Sokakta, parklarda, deniz ve havuzlarda tatilin keyfini doyasıya çıkaran tüm çocuklar ve bilinçli aileler, Lezita Yumurta Ailesi’ndeki doğalından selenyumlusuna, Small’undan XXL’ına kadar çeşit çeşit, boy boy yumurta ile daha sağlıklı ve zinde besleniyor.   
 
Doğallığın mucizesine inananlara Lezita Doğal Yumurta
Doğal bitkisel yemlerle beslenen tavukların mucizesi olarak sunulan Lezita Doğal Yumurta grubunda 63 - 72 gr aralığındaki beyaz yumurtalar yer alıyor. Lezita doğal yumurtalarının üretildiği kümesler, veteriner hekimler tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor, böylece sağlıklı tavuklardan sağlıklı yumurtaların alınması sağlanıyor. Tavukların beslenmesinde mısır, buğday, soya fasulyesi, ayçiçeği küspesi, mısır özü, buğday özü kepeği, tamamı doğal mineral ve vitaminler kullanılıyor. Üretilen yumurtalar tam otomatik sistemler ile el değmeden toplanıyor. Son kontrolleri yapıldıktan sonra yumurtalar, sağlık sertifikaları, hijyenik ambalajları ile çiftliklerden tüketiciye sunuluyor.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere Lezita Selenyumlu Yumurta
En yaygın kullanım nedeni kanser, kalp ve damar hastalıklarından korunmak olan selenyum mineralinin insan hayatına sayısız faydaları bulunuyor. Vücudu kansere karşı koruyabilen glutatyon peroksidaz adlı antioksidan enzimi aktive eden selenyum, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yaşlanma etkilerini yavaşlatıyor ve deri sağlığını artırmak amacıyla kullanılıyor. Kan hücrelerinin kromozomlarının zarar görmesini önlüyor. Pankreasın çalışmasını ve doku elastikiyeti için gerekli korumayı sağlıyor. Beyin hücrelerini gençleştirmenin yanı sıra vücudun hücre yapısını bozan kanserojenlere karşı korumada da etkili bir rol üstleniyor. Lezita, sağlıkla yetiştirdiği tavuklarını, selenyumlu yumurta üretimi için organik selenyum katkısıyla zenginleştirilmiş yemlerle besleyerek, sağlıklı tavuklardan sağlıklı yumurtaların alınmasını sağlıyor.
 
Anne karnından itibaren yaşlılık boyunca Lezita Omega 3 Yumurta
Vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerinden biri olan Omega 3’e ihtiyacımız, anne karnında başlıyor, çocukluk, ergenlik yetişkinlik ve yaşlılık boyunca devam ediyor. Omega 3, hücre ve beyin gelişimine yardımcı olarak, zihin sağlığının korunmasını sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, kalp, damar, yüksek tansiyon, diyabet, kanser, kangren, migren gibi pek çok hastalıktan korunmada etkili rol oynuyor. Cildin nem dengesini koruyarak, daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlarken, saçların da daha canlı ve parlak olmasına yardımcı oluyor. Bebeğin beyin ve retina gelişiminin desteklenmesi ve erken doğum riskinin azaltılmasında etkin bir rol üstlendiğinden, hem hamilelik döneminde hem de sonrasında anne-bebek sağlığının korunmasına destek oluyor. İnsanın kendini daha mutlu ve zinde hissetmesine yardımcı oluyor. İltihabi hastalıklar ve sedef hastalığının önlenmesinde de önemli bir rol üstleniyor. Lezita Omega 3 Yumurta, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş ve özel bir formülle hazırlanmış yemlerle beslenen sağlıklı tavuklardan elde ediliyor. Lezita Omega 3 Yumurta’nın yumurta sarılarında yüksek seviyede Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri bulunuyor, bu sayede de her yaştan insanın sağlıklı yaşamasına büyük katkı sağlıyor.
 
Daha çok lezzet, daha çok vitamin isteyenlere boy boy Lezita yumurta
Yumurta anne sütünden sonra sağlıklı yaşam için gerekli tüm besinleri içeren tek besin kaynağı. Sağlıklı yaşam için gerekli tüm besinleri içeren tek besin kaynağı yumurta, erkeklerin günlük protein ihtiyaçlarının yüzde 12’sini, kadınların yüzde 15’ini karşılıyor. Yumurta proteinin sindirilebilirliği oldukça yüksek. Bu özelliğinden dolayı diğer besinlerin protein kalitesinin hesaplanmasında temel alınıyor. Amino asitleri yeterli ve dengeli miktarda içeriyor. Sağlıklı büyüme, çalışma ve yaşam için insanların ihtiyacı olan 13 çeşit temel vitamin ve minerali barındırıyor. Özellikle A, D, E, B vitaminleri ve kolin içeriği oldukça zengin. Yumurta ile alınan yağ miktarı, hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen düşük oranda oluyor. Bir yumurtada yaklaşık 4,5 gr yağ bulunuyor. Bu miktarın sadece 1,5 gr’ı doymuş, kalanı doymamış yağ asitleri biçiminde. Lezita Yumurta Ailesi’nde, 53 gr ağırlığın altındaki beyaz yumurtalar Lezita Small, 53 - 62 gr aralığındakiler Lezita Medium, 63 - 72 gr aralığındakiler Lezita Large, 72 - 78 gr aralığındakiler Lezita XL ve 78 gr üstü ağırlıktaki beyaz yumurtalar da
Lezita XXL olarak gruplanıyor.
 
Bunları biliyor muydunuz?
  • Bir yumurta üretimi için tavuklar günde ortalama 120 gr yem tüketir.
  • Bir yumurta üretimi için tavukların 24 - 25 saate ihtiyacı vardır.
  • Tavuklar yaşlandıkça daha büyük yumurta üretir.
  • Bir tavuk yılda ortalama 300 - 325 adet yumurta üretir.
  • Yumurta uzun süre beklemiş ise su ve karbondioksit kaybından ağırlığı azalır.
  • Taze ve bayat yumurta tuzlu su testi ile tespit edilebilir. Taze yumurta batar.
  • Taze yumurta kırıldığında akı ve sarısı tamamen yayılmaz ve birbirine karışmaz.      

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv