Bir ‘Kültür Merkezi’ daha bitiyor

  • 0
  • 1.063
Yazı Boyutu:

AltındağAtatürk Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi.  Fiziki yatırımları ile ilçe belediyeleri arasındarekor kıran Bornova Belediyesi sosyal ve kültürel alanda da dev projelerihayata geçiriyor. Naldöken Kültür Merkezi ile Mevlana Toplum ve BilimMerkezi’nden sonra Altındağ Atatürk Kültür Merkezi de bitme aşamasına geldi.Bölge halkı açılış için gün sayıyor

Türkiye'ye örnek olan projeler üreten BornovaBelediyesi'nin temelini 2012 yılı Kasım Ayı'nda CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'nun katılımıyla attığı Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'ndekiinşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bölge halkı, bir kapalı salonile amfi tiyatronun da yer alacağı kompleksin açılışı için gün saymaya başladı.

Çok amaçlı Merkez ile ilgili çalışmalarda planlandığışekilde sona yaklaştıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, ''Açılış gününü önümüzdeki kısa süreçte belirleyeceğiz. BurasıÇamdibi - Altındağ Bölgesi'ndeki sosyal ve kültürel faaliyetler için önemli birnokta olacak. Merkez aynı zamanda Balkan Rumeli Kültürevi olarak da hizmetverecek'' diye konuştu.

Farklı aktivite alanları
5400 metrekare alana kurulacak merkezin zemin katında;60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12'şer kişilik iki adettoplantı odası, birinci katında; 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatrosalonu, iki adet 20'şer kişilik kurs odası ve 40 kişilik dil kursu salonu yeralacak. İkinci katında 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, ikiadet yemek kültürleri odası bulunacak Merkez’in teras katında ise 345metrekarelik fuaye alanı yer alacak. Binanın en üst katına da 414 kişilik açık hava tiyatrosu inşa ediliyor.

Vatandaşın ayağına kültür hizmeti
Kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşın ayağınagötüren ve her bir yurttaşın sosyal faaliyetlere katılması için imkanlarsağlayan Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde de aynıanlayışla hizmet verecek. Bölge halkı, Koşukkavak Mahallesi'ndeAbdi İpekçi Caddesi ile Kamil Tunca Bulvarı'nın kesiştiği alanda yapımıtamamlanmak üzere olan çok amaçlı merkez sayesinde hobi ve meslek edindirmekursları, tiyatro oyunları, seminerler ile panelleri daha kolay takip edip,katılma fırsatı bulacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv