Biret'ten Ege Üniversitelilere konser

  • 0
  • 698
Biret'ten Ege Üniversitelilere konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Sanayici ve İş Adamaları Derneği (İZSİAD) ile Bornova Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde  “İdil Biret ile Piyona Resitali”  düzenlendi. Konsere Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  akademisyenler ve iş adamları katıldı.

ÜNLÜ SANATÇI İLE KEYİFLİ DAKİKALAR
Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konserde Praeludium, Allamande, Corrente, Sarabande, Menvet ve Giga eserlerini seslendirdi. Yoğun ilginin olduğu konserde ünlü sanatçı dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Konser sonunda İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila  sanatçıya resim tablosu ve çiçek takdim ettiler.
 
İDİL BİRET KİMDİR?Üç yaşında piyanoya büyük ilgi gösteren Türk sanatçısı İdil Biret ilk derslerini Ankara’da Mithat Fenmen’den aldı. TBMM’nin 1948 yılında çıkardığı özel kanunla sekiz yaşında Fransa’ya gönderildi ve Paris Konservatuarı’nda okuyarak 15 yaşında birincilik ile mezun oldu.
Hiçbir piyano yarışmasına katılmayan İdil Biret 16 yaşından itibaren dünyanın büyük orkestraları ve büyük şefleri ile beş kıtayı kapsayan iki bine yakın konser verdi. 2007 yılında ise Chopin’in bütün piyano eserler kayıtları ve konser icraları ile Polonya kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle Polonya Cumhurbaşkanı LechKaczsnky İdil Biret’i Polonya’nın en üst nişanı olan “Yüksek Liyakat Madalyası” ile taltif etti.
Biret’in 1959 yılından bu yana yaptığı 100 plak kaydının tamamı bir kutu içinde bu yıl Kasım ayında Türkiye ve dünya piyasasına sunulacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv