Bisikletçilere Başkan desteği

  • 0
  • 556
Yazı Boyutu:

Pasaport’takikaldırım işgalleri nedeniyle bisiklet yolunu kullanamayan bisiklet severler,seslerini duyurmak için protesto eylemi yaptı. Eyleme, sürpriz bir şekildeİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destek verdi. Zabıtaönlemleriyle sorunun sağlıklı bir şekilde çözülemeyeceğini söyleyen BaşkanKocaoğlu, “Ceza çözüm değil! Herkes birbirine karşı saygılı olsun. Vatandaşlar,kurallara uymayan  esnaftan alışveriş yapmasın” diye konuştu.

 

 Pasaport’ta kafelerin neden olduğu kaldırımişgali nedeniyle bisiklet yolunu kullanamayan, kent içinde ulaşım amaçlı yenibisiklet yolları isteyen bisiklet severler, seslerini duyurmak için Konak Pierönünde toplandı. Bisikletleri ve ellerinde pankartlarla basın açıklaması yapmaküzere hazırlanan kalabalık grup, bir anda karşılarında İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu görünce, önce şaşırdı sonra sevindi.Bisikletçilerin internet üzerinden örgütlenen etkinliğine katılan BaşkanKocaoğlu, “Haklılığınıza inandığım için buraya geldim” dedi.

 Grubun sorun ve şikayetlerini tek tekdinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bisiklet severleri mutlu edecekprojeler hakkında da bilgi verdi. Kaldırım işgalinin kent içinde önemli birsorun olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, zabıta tedbiriyle neticealamadıklarını,  vatandaşlardan bu konuda destek istediklerini belirtti.Vatandaşların kurallara uymayan esnaftan alışveriş yapmamasını, oradaoturmamasını isteyen Başkan Kocaoğlu, “Her şey halkın elinde. En güçlü iradehalk. Bizler halka hizmet etmek için çalışıyoruz. Sadece bir aracıyız. Diğersemt sakinleri, kaldırımı kullanan yayalar da protestolar yaparak esnafıdisipline etmek zorunda. Yoksa ceza çözüm değil” dedi.

 

Yenibisiklet yolları
Başkan Kocaoğlu, İzmir/Deniz Projesikapsamında Üçkuyular Vapur İskelesi ile Mavişehir Balıkçı Barınağı arasındakisahil şeridini bisiklet yollarıyla birlikte yeniden tasarladıklarını, tümprojelerin hemen hemen hazır olduğunu ve ihaleye çıkmaya hazırlandıklarınıvurguladı. Projenin ilk etapta Konak ile Atatürk Anıtı arasında uygulanacağını,sahildeki bütün masaların kaldırılıp yürüyüş yolu ve bisiklet yolu olarakdüzenleneceğini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi:

“Kafeler, genişletilmiş kara tarafında yer alacak. Bisiklet yollarını dünyastandartlarında, mavi renkli yapıyoruz. Şartnameler hazırlandıkça, etap etapihalelere çıkacağız.  Ancak Fevzi Paşa, Gazi, Şair Eşref, Talatpaşabulvarlarında, Hatay İnönü Caddesi’nde, Buca Menderes Caddesi’nde Karşıyaka’da,bisiklet yolu ayıracağım diye bisiklet fotoğrafı koyarak iş yapmam. Bu olacakiş değil. Yeni caddeler, yeni bulvarlar açıldıkça,  kent dönüşümügerçekleştikçe bisiklet yolları yapıyoruz. En geniş caddeyi, Yüzbaşı İbrahimHakkı Caddesi’ni açtık. Dostluk Bulvarı diye Karabağlar ile Hıfzıssıhha’yı bağlayanbir cadde yapıyoruz. 35 metrelik Uçan Yol (Buca Viyadüğü) yapıyoruz. Buyaptığımız 30 – 35 metrelik yollarda bisiklet yolu ayırabiliriz. Amacımız raylısistem, tramvay projeler ile birlikte kent içi trafiği azaltmak, kaldırımişgallini ortadan kaldırmak ve bisikletli ulaşımı artırmak.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, hertürlü sıkıntılarında bisiklet severlerin kendisine rahatlıkla ulaşabileceğinisöyledi. Başkan’ın konuşmalarının ardından basın açıklaması yapan bisikletaktivistleri, daha sonra bisiklete ayrılan yolun kendilerine ait olduğunugöstermek için Pasaport’a kadar bisikletlerini ellerine alarak yürüyerek gitti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv