Biva Tower Tanıtıldı

Biva A.Ş.  tarafından Bayraklı’da yapımı süren 151 metre ile Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası  Biva Tower, lansman toplantısıyla tanıtıldı. 

  • 0
  • 1.480
Biva Tower Tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Biva A.Ş.  tarafından Bayraklı’da yapımı süren 151 metre ile Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası  Biva Tower, lansman toplantısıyla tanıtıldı. 

BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz, Mimar Sezen Türkoğlu, İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Güleç, Proje Satış Müdürü Armağan Bilir proje ile ilgili tek tek bilgi verdi.
20 yıldır konut, işyeri ve kurumsal işyerlerinin anahtar teslimi yapılması, sanayi yapılarının kurulması için hizmet ürettiklerini belirten BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, 32 kattan ve 96 daireden oluşan BİVA Tower’in mimarısi ve sosyal donatıları ile A Plus bir yaşam tarzı sunduğunu söyledi.  Biva Tower’in zemin iyileştirmesinin ardından derin radye temelinde 580 ton demir kullandıklarını, 4600 metreküp beton döktüklerini belirten Yılmaz, projenin önemli özelliklerinden birisinin de ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre doğaya ve çevreye dost LEED sertifikası ile taçlanacağını ifade etti.

YENİ VE MODERN BİR YAŞAM
Yılmaz, “tarihte sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapan ilklerin şehri İzmir’de Avrupa’nın ve Türkiye’nin en yüksek yapısal çelik binası Biva Tower’de yeni ve modern bir yaşamın anahtarını alıcılarımıza sunuyoruz. 3 tarafı özel tasarım parklarla çevrili  Biva Tower’in ilk iki katı cafe restoranlar, mağazalar ile donatılacak olan ticari alanlar, 3 ve 6. Katlar arasında 4 katlı araç asansörlü, doğan hava sirkülasyonu olan Otopark, 140 metrekarelik açık yüzme havuzu, İzmir manzarasına hakim güneşlenme terasları, 1600 metrekarelik sağlıklı yaşam alanları 7 ve  8. Katta yer alacak” dedi.


KULLANIŞLI VE KONFORLU KULLANIM ALANLARI
Kat planlarının hazırlık aşamasında zorlu bir çalışma süreci geçirdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz ise mimarlarla birlikte aylarca çalışarak en kullanışlı ve konforlu kullanım alanlarına ulaştıklarını belirterek; “Örnek dairemiz görücüye çıktıktan sonra emeklerimizin sonucu bizleri çok mutlu etti.  Yatırım amacıyla Biva Tower’den konut  almaya  gelen  müşterilerimiz örnek dairemizi gördükten sonra düşüncelerini değiştirdi ve bundan sonraki  yaşamlarını BiVA  Tower'da  sürdürmeye karar verdi. Yapısal çeliğin getirdiği avanlajlarla daireleri birleştirerek istenilen büyüklükte mekanlar oluşturabiliyoruz. Ayrıca tavan yüksekliğinin brüt 3.80 metre, net ölçü olarak 3.20 metre kalması öngörüldüğünden hacimsel ferahlık bu projenin en büyük özellikleri arasında yer alıyor. Modern  ve çevreci tasarım anlayışıyla  içi mekanları bütünüyle farklılaştırdık. Çelik ile bütünleşen yalın ve natürel malzemeler tercih edildi. Maksimum ışık alan, alan kaybı minimum olan, her metrekaresi özenle tasarlanan geniş ve iç açıcı yaşam alanları oluşturduk” diye konuştu.


YAŞAMI KOLAYLAŞTIRMAK
Binanın tasarımı aşamasında yaşamı kolaylaştırmak adına farklılıklar katmayı hedeflediklerini dile getiren Mimar Sezen Türkoğlu, “96 konttan oluşan Biva Tower’de her yaşam alanının içinde kendimiz yaşarcasına tüm ayrıntılar göz önünde bulundurularak adım adım ilerlediklerini, Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasında aile yaşamına öncelik verdiğimiz için sadece 9 ve 10. Katlarda 4 adet 1+1, 2 adet  1- 1, 4 adet 2+1, 13. Katta 2 adet 4+1, 32 ve 33. Katlarda 2 adet loft daire ve diğer katlarda deniz manzarasına hakim 2 adet 3+ 1 , 2 adet 2+1  daire konumlandırırken tüm ailerin ortak kullanacağı yaşam alanları ile ebeveyn yatak odalarını özellikli kılarak deniz manzarası ile bütünleşen terasları ile keyifli alanlar oluşturduk” dedi.
İzmir’in 1. Derecede deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Güleç ise verdiği bilgiyle betonarme yapılara oranla daha çok daha hafif olan Biva Tower’in zemne daha az ağırlık uygulandığını ve çok şiddetli depreklerde bile güvenlikle yaşanabilecek yaşam alanı niteliği taşadığını ifade etti.

Satış Müdürü Armağan Bilir ise Satış ofisi içildiktan sonra projenin detayları ile ilgili yoğunluk yaşadıklarını, temel atımından sonra ile 2 binin üzerinde ciddi bir talep oluştuğunu anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv