Biz bir hayal kurduk adını @cityofizmir koyduk

  • 0
  • 677
Biz bir hayal kurduk adını @cityofizmir koyduk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Instagram’ın yükselişe geçerek dünyanın önde gelen şehirlerinin bu alanda yaptığı tanıtım çalışmalarının hızla artması, Türkiye’nin gözde şehirlerinden İzmir’i de harekete geçirdi. Bölgenin öncü ve genç STK'sı EGİAD tarafından büyük ve başarılı bir proje haline dönüştürülen, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyoner bakış açısıyla da hayata geçirilen yeni nesil instagram projesi cityofizmir, dünya fenomenlerini ağırlayacağı ikinci etabı ile start aldı. Dünyanın ve Türkiye’nin birçok köşesinden gerçek takipçi sayısı ile destek görerek 5 ay gibi kısa bir sürede, rekor sayıda istatistiğe ulaşan cityofizmir, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası instagram şehir markalaşma projesi olarak sosyal medyada yerini aldı.

İlk olarak Nisan2015’de Türkiye’nin alanlarında başarılı fotoğrafçı, televizyoncu, oyuncu, editör, köşe yazarı, blogger ve lezzet yazarlarının kente gelmesi ve İzmir’i fotoğraflaması ile başlayan projenin ikinci etabı, Dünya fenomenlerinin 5 Eylül’den itibaren İzmir’e adım atmasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili olarak basın toplantısında biraraya gelen proje ortakları yeni nesil instagram projesinin ayrıntılarını aktardı. Toplantıya, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç, Proje Koordinatörü Bahar Akıncı ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Bahar Akıncı, EGİAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege İhracatçılar Birliği, Arkas Holding, EBSO, İzmir Ticaret Odası ve Kavuklar desteği; Pegasus Hava Yolları, Swissotel Büyük Efes İzmir, İzmir Hilton Oteli, Alaçatı Viento Otel katkıları ile ikinci etabı gerçekleştirilecek olan @cityofizmir projesinin dünya fenomenleri rotası ile İzmir’i uluslararası arenada tanıtma imkanının arttığını dile getirdi. EGİAD Başkanı Seda Kaya ise,  İzmir’i, bireysel destinasyon pazarlaması konumlandırmasında dünyada bambaşka bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirterek, “İzmir’in sosyal ortamda tanıtılması bizim açıdan boynumuzun borcuydu” dedi. Projenin çıkış noktasının dünyada başarılı olmuş instagram fenomenleri olduğunu vurgulayan Kaya, 5-14 Eylül aralığında uluslararası instagram fenomenlerine ev sahipliği yapacaklarını vurgulayarak, “Nisan ayında başlayan projemiz, ilk on günde 20 bin gerçek takipçi sayısına ulaştı. Sosyal Medya artık dünyayı, kentleri ve insanları birleştirdi. Artık bir kente ulaşmak, onunla ilgili bilgiye erişmek bir bilgisayar tuşu ya da fotoğrafı kadar yakın. Biz de bu gücü yerinde kullanmak istedik. Yeni nesil instagram projemiz @cityofizmir sadece 5 ayda dünyanın her yerinden 60 bin takipçiye, 745 bin üzerinde fotoğraf beğenisine, 10 bin 807 gerçek kullanıcı yorumuna ve 43 bin 549 #cityofizmir etiketli fotoğraf paylaşımına ulaştı. Bugüne dek yayınladığımız 335 fotoğrafa gelen toplam beğeni sayısı 745 bin. Bu rakamlar Türkiye’de bir rekor. Şimdi projemizin ikinci etabında; dünyanın dört bir yanından gelerek güzel şehrimizi fotoğraflayacak ve kendi takipçilerine duyuracak olan dünya instagram fenomenlerini ağırlama zamanı. Bizlerse şimdilerde dünyanın dört bir yanından gelecek olan, takipçi sayıları 400 bin ile 1 miyon 300 bin arasında değişen uluslararası fenomen fotoğrafçılarını şehrimizde ağırlayacak olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Daha sonra proje kapsamında EGİAD ile birlikte yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç söz aldı.  Daire Başkanı Pınar Meriç, teknolojik gelişmelerin dünyayı küresel köy haline getirdiğini vurguladı.  İnternet üzerinde herkesin eşit olduğunu vurgulayan Meriç, “Sosyal medya sistemleri diğer internet sitelerinin önüne geçti. Hatta Avrupa’da en fazla sosyal medyayı kullanan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Birçok konuda öncü olan İzmir bu alanda da farkını gösterdi. 2 yıl önce açılan büyükşehir hesabımız bu gün 34 bin 833 bine ulaştı. Türkiye’de en çok takipçi sayısına sahip olan il İzmir. Beğenme de ise beşinci sıradayız. İnstagramda cityofİzmir olarak etiketlenen fotoğraf sayısı ise 43 bini geçti. Bu proje İzmir’in tanıtım projesidir. Nisan ayından bu yana başlayan bu projede, takipçileri yüzbinler ve milyonları bulan dünyaca ünlü isimler İzmir’e gelip kentimizi tanıtacak. Türkiye’nin pek çok alanda öncü kenti İzmir, bu konuda da farkını gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları, pek çok kenti geride bırakmış durumda. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, paydaşı olduğu Instagram projesi “cityofizmir” ile başardığı en önemli şeylerden biridir. Belediye olarak, paylaştığımız 639 fotoğraftan 163’ü “cityofizmir” hasthag’ini taşıyor. Büyükşehir Belediyesi, takipçilerinin birbiriyle iletişim kurmasını sağlıyor. Hem İzmirliler hem de bu kenti yeterince tanımayanlar ve tanımak isteyenler, paylaşılan fotoğrafların izini sürüyor. Bizden çıkan bir titreşim, dalgalar halinde yayılıyor; her kullanıcı, kendi listesindeki kullanıcıları etkiliyor ve interaktif bir süreç işliyor. Lojistik destek sağladığımız “cityofizmir”; İzmir’i bir turizm kenti haline getirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi için turizm ve tanıtım projesidir. İzmir’in yıldızı, dünya çapında yükselmeye devam edecek” dedi.

RAKAMLARLA @cityofizmir
• Hesap Açılış tarihi 12 Nisan 2015
• İlk 10 günün sonunda 20 bin takipçi sayısı
• 4 Eylül 2015 tarihi itibariyle 59 bin 685 gerçek takipçi sayısı
• 4 Eylül 2015 tarihi itibariyle İzmirliler tarafından #cityofizmir etiketi ile çekilip hesap yöneticisine gönderilen fotoğraf sayısı 43 bin 549.
•    Bugüne dek yayınlanan 335 fotoğrafa gelen toplam beğeni sayısı 745 bin 390 (Türkiye’de açılmış bir şehir hesabı için rekor)
• Bugüne dek yayınlanan 335 fotoğrafa yapılan yorum sayısı 10 bin 807 (Türkiye’de açılmış bir şehir hesabı için rekor)

Dünya Fenomenleriyle İkinci Etap
• 5-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek @cityofizmir uluslararası etabında İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen dünyaca ünlü instagram fenomenlerine, profesyonel fotoğraf sanatçısı ve dergi yazarlarına ev sahipliği yapacak.
Cityofizmir Uluslararası Fenomenler Rotası
9 Eylül günü Kemeraltı, Agora ve Hisarönü ile başlayacak çekimler, Pasaport, Saat Kulesi, Kordon, Liman ve aynı akşam 9 Eylül kutlamalarının çekimleri ile devam edecek. Diğer günler ise rota sırasıyla; Bostanlı, Doğal Yaşam Parkı, Foça, Bergama ve Akropol, Birgi, Lucien Arkas Bağları, Meryem Ana, Selçuk Yamaç Evler, Efes Antik Kenti, Celcius Kütüphanesi, Efes Kral Yolu, Tarihi Asansör, Seferihisar, Sığacık, Urla, Çeşme, Ovacık, Kitesurf ve Windsurf, Ildırı ve Alaçatı gibi noktaların çekimleri ile sürecek.
İzmir’in Tanıtımında Yeralacak Uluslararası Fenomenler
•    Viyana - ANNA BAROS instagram hesabı: @annasbarros
GUILHERME DE ROSA instagram hesabı: @gui_
Viyana’da yaşayan Portekizli çiftin toplam takipçi sayısı 460 bin kişi. Annas aynı zamanda Viyana’nın ünlü dergilerine (Conde Nast Traveller, Harper’s Bazaar) seyahat yazıları yazıyor. Gui, başarılı bir mimar ve fotoğraf sanatçısı
•    Moskova - MISHCHENKOVA EKATERINA instagram hesabı: @katia_mi
MAVLONAZAROV ALEXEY instagram hesabı: @atmolexda
Toplam takipçi sayısı 775 bin kişi.  Katia aynı zamanda Rusya’da çok tanınan bir enstelasyon sanatçısı, dergilerde ve ulusal gazetelerde sanat makaleleri yazıyor, seyahat izlenimlerine yer veriyor. Eşi Alex profesyonel fotoğrafçı.
•    Berlin - THOMAS KAKAREKO
instagram hesabı: @thomas_k
Berlin’de yaşayan Rus asıllı fotoğrafçının takipçi sayısı 635 bin kişi. Dünyanın dört bir yanında, siyah beyaz şehir ve insan fotoğraflarından oluşan sergiler açıyor.
•    Roma - NICOLLE ANN DRAKE
instagram hesabı: @cucinadigitale
Roma’da yaşayan Amerikalı fotoğraf sanatçısının takipçi sayısı 580 bin kişi. Nicolee aynı zamanda İtalya’nın en çok takip edilen bloglarından biri olan Cucinadigitale’nin yaratıcısı ve dergi yazarı. www.cucinadigitale.com
•    Paris - NATHALİE GEFFROY
instagram hesabı: @nathparis
Profesyonel fotoğrafçı ve blogger olan Nathalie’nin takipçi sayısı 615 bin kişi. Nathalie’nin enteresan özelliği artistik direktör olması sebebiyle renk ve kompozisyon konusunda çok başarılı fotoğraflar çekmesi. Instagram’da tek bir fotoğrafına aldığı ortalama beğeni sayısı 10 bin, yorum sayısı 300 civarında.
•    Türkiye - MEHMET KIRALİ
instagram hesabı: @civilking
Profesyonel fotoğrafçı ve seyahat yazarı. Takipçi sayısı 1 milyon 300 bin kişi. Dünya’nın her yerinde takipçisi var. Çektiği her fotoğrafa gelen ortalama beğeni sayısı 12 bin, yorum sayısı 300 civarında.
•    Türkiye - ÇİLER GEÇİCİ
instagram hesabı: @audiosoup
Profesyonel fotoğrafçı. Takipçi sayısı 753 bin kişi. Dünyanın her yerinden takipçisi var. Fotoğraf başına ortalama beğeni sayısı 9 bin, yorum sayısı 200 civarında.
•    Türkiye - CEM TALU
instagram hesabı: @cemtalu
Profesyonel fotoğrafçı ve timelapse sanatçısı. Takipçi sayısı 30 bin kişi. Cem Talu’nun projemize katılmasındaki en önemli sebep; 5 -7 Eylül tarihlerinde, Cumhuriyet Meydanı, Efes Kral Yolu, Tarihi Asansör gibi noktalardan gün batımı ve gün doğumlarında gerçekleştireceği, saatler süren özel bir pozlama tekniği ile yapacağı timelapse video çalışmaları. Cem Talu, Türkiye’nin timelapse konusunda en başarılı isimlerinden biri. Çekeceği çalışmalar, instagram dışında İzmir’deki tüm LED ekranlarda ve yurt dışı fuarlarda gösterilecek.
•    Türkiye - ALİ MURAT YILMAZ Elle Dergisi Sanat Yönetmeni
instagram hesabı: @elleturkiye
Profesyonel fotoğrafçı ve sanat yönetmeni.  İki günlüğüne #cityofizmir’in hikayesini fotoğraflamak ve Elle Dergisi’nin Ekim sayısında ve resmi instagram hesabında projeye yer vermek üzere İzmir’de olaca
•    Türkiye -BAHAR AKINCI
Profesyonel Seyahat Yazarı ve Gazeteci
instagram hesabı: @baharakincik.
İzmir Seyahat Yazarı ve @cityofizmir proje koordinatörü. Takipçi sayısı 30 bin kişi.
TRT Belgeseline Konu Oldu
@cityofizmir projesini belgesel haline getirmek için ilk etaptan itibaren TRT Belgesel Kanalı, projeyi adım adım görüntülemeye devam etmekte.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv