BİZİM GİBİ YAPIN

  • 0
  • 783
Yazı Boyutu:

Seferihisar’da gerçekleşen Kültürler Buluşması’nın ikinci günü Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği’nin “Işık Doğudan Yükselir” ismini verdikleri geceyle devam etti. Coşkun Sabah ve Güler Işık gibi ünlü sanatçıların yer aldığı gecede, farklı kültürlerden binlerce kişi hep birlikte halay çekti, şarkılar söyledi ve Türkiye’ye barış mesajları gönderdi.  Gecenin sonunda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Ankara’ya ve Yerel Yönetimlere buradan mesajımız, Barış bu kadar kolay bizim gibi yapın” dedi.
 
1-6 Eylül tarihleri arasında Seferihisar Belediyesi’nin ilçedeki hemşeri dernekleriyle birlikte düzenlediği Kültürler Buluşması’nın ikinci gecesinde tüm dernekler ve Seferihisar’da yaşayan herkes, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği gecesinde doyasıya eğlendi. CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel, AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden’in de katıldığı gecede, binlerce kişi Türkçe-Kürtçe şarkılar, halk oyunları eşliğinde doyasıya eğlendi.
 
Seferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği Başkanı Orhan Yüce’nin açılış konuşmasıyla başlayan gecede başkan yardımcısı Ahmet Hacıibrahimoğlu, gecenin sunumunu üstlendi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden programda Hanefi Çiftçi, İbrahim Güzelses, Şükran Çelik konserleri gerçekleşti. Misafir Milletvekilleri, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Parti İlçe Başkanları, Dernek Başkanlarının hep birlikte sahneye davet edildiği gecede, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği, misafirlere Türk Bayrağı’nın renklerinde kırmızı ve beyaz güller hediye etti.
Ardından sahneye ünlü sanatçı Coşkun Sabah çıktı. Coşkun Sabah, unutulmaz şarkıları ve bu özel gece için hazırladığı türkülerini binlerce kişiyle birlikte söyledi. Coşkun Sabah’ın ardından, ünlü türkücü Güler Işık konseriyle gece tamamlandı.
 
Gecenin sonunda barış mesajları veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu organizasyonumuzu üçüncü kez gerçekleştiriyoruz. Dernek Başkanlarımızla bu işi yapmaya karar verdiğimizde farklı kültürler ayrılık değil, zenginleşme nedenidir diyerek yola çıktık. Barış mesajları vermeye burada kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte mutlu yaşadığımızı göstermek istedik. İşte bu gece bunun en güzel örneği oldu. Birlikte hamsi yiyip, üzerine mırra içtik. Ahıska Türkleri, Karadenizliler, Tokatlılar, Afyonlular, Yozgatlılar hep birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolulularla birlikte halay çektik. Buradan Ankara’ya ve yerel yönetimlere sesleniyorum. Barış bu kadar kolay, bizim gibi yapın” dedi.
 
Seferihisar Buluşması’nın üçüncü gecesi olan 4 Eylül Pazartesi akşamı Yozgatlılar Derneği, düzenleyeceği etkinlikle buluşmaya ev sahipliği yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv