Bizim Süperman!

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi sporcusu Ferhat Arıcan, henüz 20 yaşında olmasına rağmen, dünya sporotoritelerinin yakından tanıdığı bir isim. Olimpiyat madalyası almadan spordünyasında tanınmasının nedeni ise geliştirdiği yüksek zorluk derecesindekihareketlerin cimnastik literatürüne “Arıcan” adıyla girmesi. Cimnastikliteratürüne 2 hareket sokarak büyük başarıya imza atan Arıcan’ın hedefiolimpiyatlarda altın madalya kazanmak.

 

Her sporcu olimpiyat madalyası hayali kurar. Altın madalyaaldıkları zaman isimlerini spor tarihine altın harflerle yazdırırlar. İzmirlicimnastikçi Ferhat Arıcan, her sporcuya nasip olmayacak bir başarıya imzaatarak,  henüz 20 yaşında olmasına rağmen spor tarihindeölümsüzleşti. Üstelik bu başarıya olimpiyat madalyası almadan ulaştı.  10yaşında başladığı sporda disiplinli çalışarak milli formayı giymeye hak kazananFerhat, uluslararası şampiyonalarda daha önce yapılmamış hareketlerledikkatleri üzerine topladı. Cimnastik otoriteleri tarafından beğeni toplayan 2hareketi, cimnastik literatürüne “Arıcan” ismiyle girdi.  Paralel veatlama masasında yaptığı yüksek zorluk dereceli hareketler uluslararasışampiyonalarda diğer sporcular tarafından yapılmaya başlandı. Bununlayetinmeyen Ferhat, üzerinde çalıştığı yeni hareketi de 2014 yılında literatüresokmayı hedefliyor.

 

Son 8 yılın şampiyonu
Yabancı sporcuların “Muhteşem Süleyman” lakabı taktığıFerhat’ın uluslararası şampiyonalarda çok sayıda madalyası bulunuyor.Olimpiyatlarda ülkemizi cimnastikte ilk kez temsil etme gururunu yaşayanFerhat, 2010 Singapur Gençler Olimpiyatı’nda atlamada gümüş madalya kazandı.2011 yılında Boğaziçi Turnuvası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarakbir turnuvada en çok madalya kazanan sporcu oldu. Akdeniz Oyunları’ndaparalelde gümüş madalya kazandı. Son 8 yılın Türkiye Şampiyonu olan Ferhat, sonolarak Hırvatistan’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda yarıştığı paralel aletinde3. oldu.

 

Hayaliydi, hedefioldu
Yaptığı hareketlerin cimnastik literatürüne girmesinin gururverici olduğunu ifade eden Ferhat, “2008 yılında paralel aletinde, ardından buyıl atlama masasında yaptığım hareketler literatüre girdi. Hareketin yanındaismim ve Türkiye yazması, hem beni hem ailemi gururlandırıyor. Başkasporcuların uluslararası turnuvalarda benim hareketimi yapması yarı birmutluluk kaynağı oluyor. Başarıya disiplinli çalışarak ulaşabileceğimi bildiğimiçin sürekli antrenman yapıyorum. Her sporcu gibi ben de olimpiyat madalyasıalmak istiyorum. Eskiden olimpiyatlara katılmanın hayalini kuruyordum. Şimdiise olimpiyatlarda madalya almayı hedefliyorum” dedi.

 

O kitaba girebilmek..
10 yaşından itibaren Ferhat’ın antrenörlüğünü yapan ReyhanKaranlık ise, “Ferhat gibi sporcular nadiren çıkıyor. Elit sporculardisiplinlilerdir. Ferhat da çalışmalarda çok disiplinli. Şampiyonlar her zamançıkar ancak sporu bıraktıktan sonra kaybolup giderler. Literatüre girdiğinizde,sporu bıraksanız da o kitabın içinde kalıyorsunuz. Yeni bir hareket üzerindeçalışıyoruz. Çok güzel bir ekip kurduk. Başarılara adım adım ulaşıyoruz.Öncelikle Dünya Kupası’nda altın madalya ardından olimpiyatlarda altın madalyakazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv