BlaBlaCar, İzmirliler ile buluştu

22 ülkede, 30 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, 8 Ağustos Pazartesi günü düzenlediği etkinlik ile İzmir’deki üyeleri ile bir araya geldi.

  • 0
  • 834
BlaBlaCar, İzmirliler ile buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

22 ülkede, 30 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, 8 Ağustos Pazartesi günü düzenlediği etkinlik ile İzmir’deki üyeleri ile bir araya geldi. Üyeler hem BlaBlaCar Türkiye ekibiyle, hem de BlaBlaCar topluluğun diğer üyeleriyle tanışma fırsatı buldu.

Aynı yöne giden sürücülerle yolcuları buluşturarak yolculuğa yeni, hesaplı ve eğlenceli bir çözüm getiren yolculuk paylaşım uygulaması BlaBlaCar’ın Kafe Pi Bornova’da düzenlediği etkinliğe İzmirli üyeler yoğun ilgi gösterdi.  BlaBlaCar İzmir buluşmasında yolculuk hikayelerini paylaşan üyeler hem BlaBlaCar Türkiye ekibini hem de potansiyel yol arkadaşlarını yakından tanıma fırsatı buldular.

18 ülke ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor
BlaBlaTour kapsamında geçtiğimiz yıl, Meksika’dan İngiltere’ye, Hindistan’dan Türkiye’ye, 2500’den fazla üye ile bir araya gelinirken, bu sene 18 ülkede 90’dan fazla şehre gidilerek daha fazla üyeyle buluşulması hedefleniyor.
BlaBlaCar Türkiye ekibinin, farklı illerdeki üyeleriyle tanışıp yolculuk paylaşımı deneyimlerini ve önerilerini dinlemeyi amaçladıkları üye buluşmaları İstanbul, Adana, Samsun, Trabzon ve İzmir’in ardından Ağustos ayında Antalya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Bursa ile devam edecek.

İzmir, BlaBlaCar’da en fazla yolculuğun paylaşıldığı şehirlerden biri
BlaBlaCar’ın Türkiye’de faaliyete geçtiği 2014 Eylül’den bu yana kullanım oranlarına baktığınızda, İstanbul ve Ankara’yla beraber İzmir en fazla yolculuk paylaşılan illerden biri. Şu anda BlaBlaCar sisteminde, İzmir çıkışlı 1550’den fazla yolculuk ilanı yer alırken, farklı şehirlerden İzmir’e doğru ise 1400’den fazla yolculuk ilanı bulmak mümkün.

BlaBlaCar’da sistem nasıl işliyor?
BlaBlaCar’da sistem şöyle işliyor: Kişiler, BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da www.blablacar.com.tr adresine girip Facebook hesabıyla giriş yaparak profilini oluşturuyor.
Yolcular, gidecekleri yeri ve yolculuk yapacağı tarihi seçiyor ve karşılarına aynı yöne yolculuk etmek isteyen sürücüler çıkıyor. Seçtikleri sürücünün arabasına koltuk rezervasyonlarını yapabiliyorlar.
Kendi aracıyla yolculuğa çıkan sürücü üyeler ise, profillerine aracının modelini ekliyor, yolculuğunun detaylarını ve aracındaki boş koltuk sayısını belirterek gitmek istedikleri yere yolculuk ilanlarını veriyorlar. Sistem, yolculuk için koltuk başına bir masraf katkı payı öneriyor. Masraf katkı payı, kar gözetmeksizin yol masraflarının diğer yolcularla paylaşılmasına imkân verecek şekilde belirleniyor.

BlaBlaCar’da yol arkadaşı seçimi yapmadan önce hem sürücülerin hem de yolcuların bakabileceği detaylı üye profilleri bulunuyor. Üyeler, BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda, diğer üyelerin fotoğraflarını ve kısa biyografilerini görebiliyor, potansiyel yolculuk arkadaşları hakkında daha önceki yolculuklarından aldıkları yorum ve puanlamaları inceleyebiliyorlar.
Ayrıca üyeler sistemde kimlik bilgilerini de doğrulayabiliyor, böylece hem platformda gerçek isimleriyle yer alıyor hem de daha güvenilir bir profile sahip oluyorlar. Bunlara ek olarak, e-posta adresi ve telefon numarası doğrulaması da yapılıyor.
Yolculuk sonrasında ise yolcular ve sürücüler birbirlerine puan verip, yorum yaparak hem güvenilir bir topluluğun oluşturulmasına katkıda bulunuyor hem de sonraki yolculuklarında diğer üyeler tarafından tercih edilme şanslarını artırıyorlar. Yolcular, yolculuğun nasıl geçtiğine ek olarak, anonim olarak yolculuk yaptıkları sürücülerin araç kullanma becerisini de değerlendirebiliyor.

Güvenilir yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar ile yolculuk yapmanın maliyetleri ise yaklaşık olarak şöyle: İzmir- Foça 4 TL, İzmir- Çeşme 6 TL, İzmir- Fethiye 23 TL, İzmir- Antalya 32 TL, İzmir -İstanbul 34 TL,  İzmir-Ankara 41 TL.
 
BlaBlaCar Hakkında
30 milyondan fazla üyesiyle dünyanın lider şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, 22 ülkedeki sürücü ve yolcularla güvenilir bir topluluk oluşturmaya devam ediyor. BlaBlaCar, ücretsiz mobil ve web uygulamalarıyla şehirler arası seyahat etmek isteyen yolcuları aynı yönde yolculuk yapan sürücülerle buluşturuyor ve yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha ekonomik ve keyifli hale getiriyor.

BlaBlaCar’da her yolcu, ancak sürücünün yol masraflarının bir kısmını karşılayacak kadar bir masraf katkı payı öder ve bu şekilde sürücünün kar etmesi önlenmiş olur. BlaBlaCar, sosyal medya ile bağlantılı çalışan ve doğrulanmış üye profillerinden oluşan platformuyla güvenilir bir yolculuk paylaşım topluluğu yaratmayı amaçlar. BlaBlaCar’da her üye, profilini oluştururken ne kadar konuşkan olduğunu da “Bla”, “BlaBla” ve “BlaBlaBla” derecelendirmeleri ile belirtebiliyor. Şirketin adı da buradan geliyor. Dünyada milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren yolculuk paylaşım uygulaması BlaBlaCar 2014 Eylül ayı sonunda Türk kullanıcılarla buluştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Arşiv