BMC’yi harcamayalım

  • 0
  • 884
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar BMC’nin yaşamış olduğu sıkıntılı sürecin ardından TMSF tarafından el konulmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Yorgancılar “ Ortadoğu ve Asya’nın en büyük “tedarikçisi” olma yolunda,
pazarı hazır BMC gibi stratejik ve yerli marka olan bir değeri, lütfen elimizde kaldı diye değerinin altında harcamayalım. Üretime devam ettirelim” dedi.
Belediyelerin toplu taşıma araçları, hafif ticari araçlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “kirpi” olarak bilinen zırhlı araçlarına kadar katma değer üretimine çok önemli katkısı olan yüzde 100 yerli BMC’nin bu şekliyle değerlendirilmesine gönlünün razı gelmediğini ifade eden Yorgancılar güçlü ekonomi hedefi içine yerli otomobil hedefini de ekleyen  Başbakandan ve Bakanlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini belirtti.
Yorgancılar; “İçinizde bir 'babayiğit' varsa, 'ben yerli otomobili yapacağım' diyen varsa, gelin özel teşvik verelim diyen çok değerli Bakanımız Sayın Çağlayan’dan istirham ediyoruz ki, BMC bunu yapabiliyor. Lütfen yerlileştirme kampanyalarında BMC’yi gözardı etmeyelim. Yüzde 100 yerli sermayeli ticari araç üreticisi BMC’nin üretimden çekilmesine müsaade edilmemelidir. Gerekirse, TMSF’nin işletiminde üretimine devam etmelidir” diye konuştu.
2 bin 500 çalışanı, yan sanayisi ile dolaylı olarak yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağlayan BMC’nin sorunlarını çözmesi için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini anlatan Yorgancılar, sözlerini sürdürdü: “Son olarak bizzat Mehmet Emin Karamehmet'le görüştüm. Ancak bizim de yapacaklarımız oldukça sınırlı idi. Bizler BMC’yi herhangi bir firma olarak görmüyoruz, öyle görülmesini de istemiyoruz. Savunma sanayinin en büyük tedarikçilerinden olan, İzmir ve Ege Bölgesi'nde yan sanayi firmaları ile etki alanı oldukça fazla olan böyle bir fabrikanın yaşatılması noktasında gereken duyarlılık gösterilmemiştir. BMC markası yaşatılmalıdır. Böyle bir değer, böyle bir kazanım heba edilmemelidir.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv