Bornova Belediyesi Avrupa’da söz sahibi

  • 0
  • 591
Bornova Belediyesi Avrupa’da söz sahibi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avrupa’nın en prestijli Uluslararası Yerel Yönetim Ağlarından biri olan Energie Cities’in gelecek yıl ki genel kurulu Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Avrupa’dan 250 dolayında kentin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratları 1, 2 ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde Türkiye’de ilk kez Bornova’da bir araya gelecek. Avrupa Enerji Kentleri Ağı 2016 yılı Genel Kurulu ve Yıllık Toplantıları’nın Bornova’da gerçekleştirilmesi Bornova Belediye Meclisi’nde de oy birliği ile kabul edildi. Başkan Olgun Atila, organizasyonun Bornova’nın gelecekteki uluslararası politikaları, uygulamaları için destek bulması ve her zaman proje hazırlayabilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi
1000’i aşkın üyesi ile Avrupa’nın en prestijli Uluslararası Yerel Yönetim Ağlarından biri olan Energie Cities’in (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) 2016 yılındaki genel kurulu Bornova’da yapılacak. Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyon 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Avrupa’dan 250 dolayında kentin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratları Türkiye’de ilk kez Bornova’da bir araya gelecek.

Oybirliği ile seçildi
Yunanistan’ın Selanik ve İtalya’nın Udine kentlerinin de talip olduğu bu önemli organizasyon, Bornova Belediyesi’ne oybirliği ile verildi. İki yıllık görev süresince Ağ’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Bornova Belediyesi, İskoçya’nın Aberdeen şehrinde gerçekleştirilen Enerji Kentleri Genel Kurul Toplantısı’nın ardından yapılan seçimde, 200 Kentin oyunu alarak 2 yıllığına yeniden 11 Avrupalı kentin seçilmiş temsilcilerinden oluşan yönetim kuruluna seçildi. Yeni Yönetim Kurulu, Haziran ayındaki ilk toplantısında Bornova’nın ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın 2015 – 2017 yılları arasında Avrupa Enerji Kentleri Ağı Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmesi yönünde karar da aldı.

Bornova’nın geleceği için önemli
Avrupa Enerji Kentleri Ağı 2016 yılı Genel Kurulu ve Yıllık Toplantıları’nın Bornova’da gerçekleştirilmesi talebi Bornova Belediye Meclisi’nde de oy birliği ile kabul edildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hem tekrar yönetim kuruluna seçilmelerinin, hem de gelecek yıl ev sahipliği yapacakların organizasyonun Bornova’nın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Oylamada Selanik ve Udine gibi iki büyük kenti geride bıraktıklarına dikkat çeken Başkan Atila, “Bu organizasyon Bornova’nın gelecekteki uluslararası politikaları ve uygulamaları için destek bulmayı ve her zaman proje hazırlayabilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi. 

Türkiye’den 5 belediye
Avrupa Enerji Dönüşümünde Yerel İdareler Ağı 1990 yılında Avrupalı belediyeler tarafından kurulmuş ve Ağa 30 değişik ülkeden 400’den fazlası yerel yönetim olmak üzere toplam 1 000’in üzerinde üye kuruluş bulunmaktadır. Enerji Kentleri Ağı, 25 yıldan fazla tecrübesiyle kentlerin enerji taahhütleri ve sürdürülebilir enerji politikalarının oluşturulmasında üye belediyelere, belediye şirketlerine, mahalli idare birliklerine ve benzeri kurum ve kuruluşlara sürdürülebilir enerji, ekonomik sosyal kalkınma, komşuluk ilişkilerinin gelişimi gibi farklı temalarda destek sağlıyor. Ağa, Bornova’nın yanısıra Seferihisar, Gaziantep, Büyükçekmece ve Nilüfer Belediyeleri de üye.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv