Bornova Belediyesi’nden bir kütüphane daha

Bornova Belediyesi’nin sayısını son beş yıldan 1’den 7’ye çıkardığı kütüphalerine bir yenisi daha ekleniyor. Barbaros Mahallesi’ndeki kütüphane, bölgeye yatırım yapan DAP Yapı’nın katkıları ile kente kazandırılıyor.

  • 0
  • 597
Bornova Belediyesi’nden bir kütüphane daha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin sayısını son beş yıldan 1’den 7’ye çıkardığı kütüphalerine bir yenisi daha ekleniyor. Barbaros Mahallesi’ndeki kütüphane, bölgeye yatırım yapan DAP Yapı’nın katkıları ile kente kazandırılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, görev süresi boyunca Bornova’ya değer katacak her türlü işbirliğine olumlu yanıt verdiklerini vurguladı.
 
Hem kent merkezinde hem de eski köy yerleşimlerinde açtığı kütüphaneler ile fark yaratan Bornova Belediyesi, yeni bir kütüphane daha açacak. Barbaros Mahallesi’ndeki kütüphane bölgede yatırım yapan DAP Yapı’nın desteğiyle kente kazandırılacak. İlgili firmanın inşaatını sürdürdüğü proje alanında açtığı ve konut ve dekorasyon ağırlıklı yayınların bulunduğu kitaplık, Bornova Belediye Meclisi’nden oybirliği ile çıkan karar sonrası yapılan protokolle Bornova Belediyesi’ne devredilecek. 789 metrekarelik 2 katlı bina proje tamamlandığında Bornova Belediyesi’nin kütüphaneleri arasına katılacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapılan protokol sonrası kent kültürüne kazandırılacak binayı gezdi. Firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Atila, DAP Yapı Genel Koordinatörü Uğur Kemal Gökbulut‘a teşekkür plaketi verdi.
 
Görev süresince Bornova’ya değer katacak her türlü işbirliğine olumlu yanıt verdiklerini ifade eden Başkan Atila, “5 yıl önce bir olan kütüphane sayımızı hayırseverler, çeşitli dernekler ve kurumlar ile yaptığımız işbirlikleri ile yediye çıkardık. Bornova Merkez’deki Atatürk Kitaplığı’na Çamdibi, Naldöken, Kayadibi, Karaçam, Çamiçi ve Altındağ‘daki kitaplıklarımızı ekledik.  Amacımız kaybolmaya yüz tutan kütüphane kültürünü yaşatarak okuyan, sorgulayan bireyler yetiştirmek. Bu anlamda DAP Yapı yetkililerine de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile geteren DAP Yapı Genel Koordinatörü Uğur Kemal Gökbulut ise “Yatırım yaptığımız kentin kültürüne ve geleceğimiz olan çocuklarına katkı koymak büyük mutluluk. Başkanımız Olgun Atila’ya ve Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv