Bornova Belediyesi’nden vatandaşa evinde hizmet  

Sağlık alanında eğitimden diş tedavisine, hasta nakil hizmetinden evde bakım hizmetlerine kadar pek çok alanda çalışmalar yapan Bornova Belediyesi evde gebe, lohusa ve bebek, çocuk bakımında da ihtiyaçlı vatandaşların yanında yer alıyor.

  • 0
  • 992
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa evinde hizmet  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık alanında eğitimden diş tedavisine, hasta nakil hizmetinden evde bakım hizmetlerine kadar pek çok alanda çalışmalar yapan Bornova Belediyesi evde gebe, lohusa ve bebek, çocuk bakımında da ihtiyaçlı vatandaşların yanında yer alıyor. İlçe genelinde bulunan ihtiyaçlı ailelerin yardımına koşan sağlık ekipleri 2014 yılından bu yana gebe, lohusa, çocuk ve bebek bakımında toplam 30 bin 777 ev ziyareti hizmeti gerçekleştirdi.  
 
Sosyal belediyecilik uygulamaları ile Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi sağlık alanındaki çalışmaları ile de öne çıkıyor. Bornova Belediyesi’nin evde bakım hizmetleri her geçen yıl katlanarak devam ediyor. Hizmetler kapsamında özellikle gebe, lohusa, bebek ve çocuk bakımları ihtiyaçlı vatandaşlar için avantaj sağlıyor. 2014 yılından bu yana gebe, lohusa, çocuk ve bebek bakımında toplam 30 bin 777 ev  ziyareti yapılırken, gebe ve çocuk ağız ve diş sağlığında ise 1176  muayene gerçekleşti. 
 
İhtiyaçlı ailelere evde kontrol 
Hizmet kapsamında Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli ebe ve hemşireler, gebe ve lohusaların kontrollerini evlerinde yapıyor. Gebelerin açlık kan şekeri ve kolesterol ve tansiyon ölçümleri yapılırken psikolojik destek de verilerek doğuma hazır olmaları sağlanıyor. Yeni anne olmuş kadınlara ise bebek emzirme eğitimi veriliyor. Ayrıca bebeğin boy, kilo, baş ve karın çevresi takibi düzenli olarak yapılırken psikomotor gelişimi izlenip, aşı kontrolleri de gerçekleştiriliyor. 
 
Son 4 yıl içinde verilen hizmetler kapsamında 6 bin 32 lohusa ev ziyareti yapıldı. Gebe ev ziyaret sayısı 11 bin 552 olurken, çocuk ve bebek bakımında da 13 bin 193 ziyaret gerçekleştirildi. Ayrıca evde verilen ağız ve diş sağlığı muayene ve tedavisinden de 549 gebe, 627’ de çocuk yararlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv