Bornova Belediyesi’nden yerelde kalkınmaya destek

Bornova Belediyesi “Yerelde Kalkınma” hedefi doğrultusunda üretime ve üreticiyi destekliyor.

  • 0
  • 340
Bornova Belediyesi’nden yerelde kalkınmaya destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi “Yerelde Kalkınma” hedefi doğrultusunda üretime ve üreticiyi destekliyor. Bu kapsamda Misket Üzümü ile Bornova Bamyası’nın üretiminin yaygınlaşması için çalışmalara hız verildi. Bornovalıların kendi bahçelerinde üretim yapabilmesi için Misket Üzümü fidanı ve Bornova Bamyası tohumunu ücretsiz olarak dağıttı. Ayrıca; Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına ve çalışmalarına katkı sağlayarak Bornova Markası yaratılırken, Tohum Takas Şenliği ve Kiraz Festivali gibi etkinliklerle de yerel üreticiyi destek sağlanıyor. Arıcılık eğitimi gibi eğitimlerle de vatandaşların üretime katılması hedefleniyor. 
 
Bornova Belediyesi’nin eski köy yerleşimleri için başlattığı “yerelde kalkınma hedefi” doğrultusunda yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulmasına ve çalışmalarına katkı sağlayarak Bornova Markası yaratılırken, Tohum Takas Şenliği ve Kiraz Festivali gibi etkinliklerle de yerel üreticiyi destek sağlanıyor. Arıcılık eğitimi gibi eğitimlerle de vatandaşların üretime katılması hedefleniyor. Ayrıca ilçeye ait değerleri de yaşatmak için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda dünyaya Bornova’dan yayılan ve uluslararası kaynaklarda anavatanı Bornova olarak gösterilen “Misket Üzümü” ile ilçenin adıyla özdeşleşen “Bornova Bamyası”nın üretimini yaygınlaştırıyor.
  
Vatandaşa ücretsiz fidan ve tohum 
2012 yılından bu yana her yıl Bornova Bamyası tohumunu üretip dağıtan Bornova Belediyesi, Çamiçi Mahallesi’ndeki 5.5 dönümlük bağda misket üzümü yetiştiriyor. Bu alanda yapılan çalışmalarda 2018 yılının ilk altı ayında 405 misket üzümü fidanı ile 5 kilogram Bornova Bamyası tohumu vatandaşlara dağıtıldı.
 
Tarımsal üretimi desteklemenin önemli olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Misket Üzümü ve Bornova Bamyası’nın tanıtılması ve üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Dağıttığımız fidan ve tohumlar her geçen gün ilçemizin daha çok noktasında bize özgü olan bu iki ürünün üretilmesini sağlıyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv