Bornova sokakları suluboya resimlerle daha da renklenecek

  • 0
  • 646
Bornova sokakları suluboya resimlerle daha da renklenecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin (IWS) düzenleyeceği “Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması 12-15 Mayıs arasında gerçekleştirilecek. Suluboya resim sanatını, ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, sevdirmek amacıyla gerçekleştirilecek festivale yurtiçi ve yurtdışından 300’ün üzerinde profesyonel ve amatör sanatçı katılacak. Daha önce serbest konulu olarak düzenlenen yarışma ilk kez temalı ve ödüllü olarak gerçekleştirilecek

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği (IWS) işbirliğinde düzenlenecek Festivalin tanıtım toplantısı Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapıldı. İlk kez temalı ve ödüllü olarak gerçekleştirilecek Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması’yla ilgili protokolü, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Necati Soner imzaladı.

Tanıtımımıza büyük katkı sağlayacak
Tarihi mekanda düzenlenen törende konuşan Başkan Olgun Atila, kent turizmine hareket getirecek bu önemli organizasyon ile Bornova’nın, İzmir’in ve Türkiye’nin adını Dünya’ya duyuracaklarını vurguladı. Festivale büyük bir heyecanla hazırlandıklarını söyleyen Atila, kentlilik bilinci ve kültürünün oluşmasında sanatın büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Dört gün boyunca ortaya konacak eserler ilçemize ayrı bir renk katacak. Bornovamızın tarihi ve doğal güzellikleri resmedilecek. Ortaya çıkan eserler çeşitli alanlarda değerlendirilecek ve sergilenecek. Stratejik planımızda önemle üzerinde durduğumuz tasarım ve inovasyon konusundaki çalışmalarımızı da destekleyecek bir festival olacak” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’ne teşekkür
Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Necati Soner ise amaçlarının Suluboya Resim Sanatı’nı tanıtmak ve sevdirmek olduğunu belirterek, kendilerine destek veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Soner, “Şimdiye kadar düzenlediğimiz festivallerde böylesine büyük bir katkı görmedik. Bu destek sayesinde öncekilerden daha güzel ve daha geniş katılımlı olacağına inanıyorum” dedi.

Protokol törenin ardından Dünya’nın Renkleri (Colors Of The World) isimli sergi hep birlikte gezildi. Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği’nin internet üzerinde yaptığı yarışmada dereceye giren ilk 20 eser ile her yıl hazırladığı katalogda yer alan 50 resmin bulunduğu sergi büyük beğeni topladı. Tarihi mekanda, Suluboya Ustası Atanur Doğa’nın Bornova Belediyesi Yeşilhöyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde 21 Nisan’da canlı performansla yaptığı Homeros tablosu da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sokaklarda canlı preformans
Dokuz onur konuğunun Bornova’nın çeşitli mekanlarında canlı performans sergileyecekleri festivalde ana tema Bornova’nın eski ve yeni halleri olacak. Yüzü yabancı olmak üzere 300’ü aşkın profesyonel ve amatör sanatçı, sokaklarda Bornova’yı çalışacak. Festival süresince yapılacak eserlerden 70’i Haziran Ayı’nda hazırlanacak olan IWS 2015 Katoloğu’na girecek. Yine Festival programı içinde “Suluboyanın Resim Sanatındaki Yeri” konulu bir panel gerçekleştirilecek.

İlk kez ödüllü olarak gerçekleştirilecek
Festival kapsamında ilk kez ödüllü olarak yapılacak yarışmada; ilk dışındaki üç esere “Jüri özel”, on esere ise “Bornova Kent Tarihi Özel Ödülü” verilecek. Posta yolu ile son eser gönderme tarihi 10 Mayıs, Festival Komitesine eseri elden son teslim tarihi ise 14 Mayıs olarak belirlendi.
18 yaş ve üzerindeki tüm profesyonel ve amatör sanatçılara açık olan yarışmayla ilgili bilgiler www.bornova.bel.tr,  www.internationalwatercolor.com ve http://resim.bornova.bel.tr adresinden elde edilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv