Bornova Stadı'na Genel Başkan'lı açılış

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliği ile Doğanlar’da yapılan  Bornova   Stadyumu’nun açılışını yaptı. 

  • 0
  • 939
Bornova Stadı'na Genel Başkan'lı açılış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliği ile yapılan Bornova Stadyumu'nun açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aziz Kocaoğlu kabul eder etmez ama bu stadyuma onun adını vermek çok yakışır. Bunu yapın. Bornova’da genç ve yetenekli bir belediye başkanımız var. Hayatını Bornova’ya adamış. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Başkan da sadece İzmir'de,  Türkiye'de değil bütün dünyada saygıyla anılan Büyükşehir Belediye Başkanımız.  İzmir'i sadece Türkiye için değil dünya  için önemli bir marka haline getiren bir belediye başkanıdır" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliği ile Doğanlar’da yapılan  Bornova   Stadyumu’nun açılışını yaptı. 
1 Ekim Cumartesi günü Göztepe – Elazığ karşılaşmasına evsahipliği yapan UEFA standartlarındaki stadyumun açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bornova’da genç ve yetenekli bir belediye başkanımız var. Hayatını Bornova’ya adamış. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Başkan da sadece İzmir'de,  Türkiye'de değil bütün dünyada saygıyla anılan Büyükşehir Belediye Başkanımız.  İzmir'i sadece Türkiye için değil dünya  için önemli bir marka haline getiren bir belediye başkanıdır" diye konuştu.

İzmir'in devlete fazla vergi vermesine rağmen devletten çok az yatırım almasına bir türlü aklının ermediğini söyleyen  CHP Genel Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü ben, her kuruş verginin hesabının halka verilmesi gerektiğine inanırım.  Hangi siyasi anlayış iktidar olursa olsun,  halktan topladığı her kuruş verginin hesabını  halka  vermek zorundadır. Demokrasinin çıkış noktası da budur. Siz vergi vereceksiniz ama onlar İzmir'e mümkün olduğu kadar az yatırım yapacaklar. Düşünün İstanbul'u... Düşünün Ankara'yı...  İstanbul, Ankara  onlarca yıldır metro yapacak, bir türlü becermediler.  Sonra dediler ki;  'Havluyu atıyoruz gelsin Ulaştırma Bakanlığı yapsın' dediler.  İzmir ne yaptı?  'Ben kendi başıma metroyu yapacağım, hesabını da İzmirliler'e vereceğim' dedi.  Merkezden hiç katkı almadan kendi kaynaklarıyla halkına hizmet etmeyi onurlu bir görev kabul eden bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Nerede?  İzmir'de.  İnşallah Türkiye' de yapacağız".

Stadın adı “Aziz Kocaoğlu” olsun
Başbakan   Binali Yıldırım ile ilk görüşmesinde stat konusuna değineceğini söyleyen  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  "Allah aşkına siz İzmir'i bırakın.  Stat yapmayı da bırakın.  Her şeyi bırakın.  Beş kuruş da para vermeyin.  İzmirliler yapacak.  Kim yapacak diye sorduğunda 'İzmir Büyükşehir Belediyesi statları yapacak, senin bütçenden kaynak azalmayacak' diyeceğim.  Buna inanıyorum.  Aziz Kocaoğlu kabul eder etmez ama bu stadyuma onun adını vermek çok yakışır. Bunu yapın" dedi.

İstanbul'da olsaydı gökdelen olurdu....
Sosyal demokratların en büyük geleneğinin kul hakkı yememek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"En büyük anlayışımız, insana bakış açımız budur.  Her kuruşun hesabını vermek gibi o güzel geleneği yaşatmak için çaba harcayanlardanız.  Belediye başkanlarımızın İzmir'de çok güzel işler yaptıklarını biliyorum.  Bir kente 800 bin metrekarelik alanda insan eliyle oluşturulan en büyük orman İzmir'de, İnciraltı'nda..  İstanbul'da olsaydı burada gökdelenler olurdu.  İstanbullular neredeyse denizi görmeyecek.  Denizi görmek için CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gidiyor. Sosyal demokratlar belediyeler bütün dünyada saygı duyulan projelere imza atıyorlar.  Sosyal demokrasiyi Türkiye'de iktidar yaptığımızda ne darbeden ne diktadan söz edilecektir.  Sadece ve sadece insana saygıdan söz edilecektir".

Başkan "stat zirvesi" yapacak
Bornova Şehir Stadyumu'nun İzmir ve Türk futboluna  hayırlı olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir kamuoyunun gündeminden düşmeyen stat konusuna değindi. İki gün önce Karşıyaka Belediye Başkanı'yla birlikte basın toplantısı yaparak konuyu açıkladıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu,  "Asıl davayı çekmesi gereken Gençlik ve Spor Bakanlığı'dır.  O davasından vazgeçecek;  planları yapacak;  biz de bu planları Karşıyaka, Konak ve  Büyükşehir'de hızlandıracağız. Ben önümüzdeki hafta Karşıyaka ve  Göztepe kulüp yönetimlerini,  bu iddiada bulunan siyasileri ve hukukçuları davet edeceğim ve bu konuyu tekrar değerlendireceğiz".
İzmir'de 'Büyükşehir Belediye Başkanı yargı davasını çeksin' diye bir söylem olduğunu ve bu konuda algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

İzin verin yapalım
"Merkezi hükümet 'stat yapacağım' diye 10 senedir havuç gösterirken biz buranın temelini attık ve tamamladık. 2017 Mayıs ayında da Tire'deki 15 bir kişilik stadımızın açılışını yapacağız. Peki siz neredeydiniz? İki stat yapacağız diye İzmir'in  futbol severlerini,  İzmir'in  insanını 10 senedir ileri geri çekiyorlar. Aynı yağmurlu havada şemsiye verenin hikayesi gibi. Bırakın Örnekköy'de, Menderes'de  belirlenen yeri verin.  Biz bir kuruş talep etmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile hem stat, yanında da spor kompleksi yapmak istediğimizi  buradan son kez sayın Genel Başkanımızın huzurunda ilan ediyorum."

Stadyuma Aziz Başkan'ın ismini vermek istiyoruz
Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da,  Türkiye'de futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova'da İzmir kulüplerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını belirterek, "Bornova bizim evimiz sloganı ile çalışıyoruz.  Büyukşehir Belediye Başkanımız,  CHP Genel Sekreterimiz Bornovalı.  El ele vererek evimizi bir adım daha ileriye götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Bornova Stadı temelininin, kendisinden önceki belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır zamanında atıldığını hatırlatan Başkan Atila sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz görevi devraldıktan sonra Büyükşehir Belediyemiz,  kulüplerimizle ile birlikte 'İzmir'in stat sorununa nasıl çözüm getiririz' diye düşündük.  Stadın birinci etabı 2015 yılında tamamlandı.  İkinci etabı da tamamlayarak  geçtiğimiz Cumartesi günü  Göztepe- Elazığ karşılaşmasıyla stadı açtık. Bugün de Sayın Genel Başkanımız'ın katılımıyla Bornova Şehir Stadyumu'nu Türk futboluna armağan ediyoruz. Stadyum, ilçemizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bornova stadyumu yapımında bize en büyük desteği Aziz Kocaoğlu verdi.  Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.  Bu stadın isminin Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu olmasını istiyoruz.  Ama kendisi bunu kabul etmiyor.  Biz yine de ısrarlıyız.  Bir gün mutlaka bu stadyumun adı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu olacaktır.  Biz Aziz Başkanımızla onunla onur duyuyoruz."  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv