Bornova’da bisiklet zamanı

  • 0
  • 635
Bornova’da bisiklet zamanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Çarşamba Akşamı Bisikletçileri’nin gelenek haline getirdiği Bornova turuna katıldı. Her Çarşamba akşamı Bornova’da buluşup İzmir’in birçok noktasına pedal çevirerek giden bisikletçiler Başkan Atila ile birlikte ilçede tur attı.

Mustafa Kemal Caddesi’nden hareket eden bisikletçiler önce Cumhuriyet Meydanı’na, ardından yeni açılan Topçu Tugayı Yolu’nu takip ederek Evka-3 Metro İstasyonu’na, oradan da Gençlik Caddesi üzerinden Büyükpark’a ulaştı. Burada Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak açtığı +1 Down Cafe’ye uğrayan Bisikletçiler turu yine Bornova Belediyesi’nin yenileyerek hizmete açtığı Kızlar Kahvesi’nde tamamladı. Bisikletçiler turun yorgunluğunu Kızlar Kahvesi’nde dinlenerek attı.  Tura Bornova Belediye Meclis üyesi Mehmet Soydan da katıldı.

Hedef bisiklet kullanımını artttırmak
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte özellikle ulaşımda bisiklet kullanımını artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Atila, “Bornova’da böyle bir grubun olması ve bu gezilerin oldukça kalabalık bir şekilde yapılması beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyemizle birlikte hızlı bir şekilde tamamlamak bizim için çok önemli” dedi.

Bisikletin sadece spor amacının dışında ulaşım aracı olarak kullanıldığında aile ve ülke ekonomisine de katkıda bulunduğunu söyleyen Başkan Atila, “İşine otomobil yerine bisikletle gidip gelen bir insan en az aylık 200 lira tasarruf eder. Spor salonuna aylık 200 lira verse bisiklete binmenin sağladığı formu yakalayamaz” dedi. Başkan Atila, ulaşımda bisikletin varlığını kabul ettirmek için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Çarşamba Akşamı Bisikletçileri’nin Grup Lideri Hüseyin Tekeli yaklaşık 6 yıldır bisiklet turlarını sürdürdüklerini belirterek, “Daha önce Başkanımızı ziyaret ettik. Bisikletin hayatımızdaki yerini anlattık. Sportif amaçla ve ulaşım aracı olarak kullanılmasının önemini konuştuk. Bizimle aynı fikirleri paylaşmasından büyük mutluluk duyduk. Başkanımıza bizimle birlikte turumuza katıldığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv