Bornova’da büyük buluşma

İzmir’de ilk kez bir yerel yönetimde sivil toplum kuruluşları koordinatörlüğünü kuran Bornova Belediyesi, yine ilk kez tam 132 dernek, spor kulübü, oda, kooperatif, vakıf, topluluk ve platformu biraraya getirdi.

  • 0
  • 305
Bornova’da büyük buluşma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de ilk kez bir yerel yönetimde sivil toplum kuruluşları koordinatörlüğünü kuran Bornova Belediyesi, yine ilk kez tam 132 dernek, spor kulübü, oda, kooperatif, vakıf, topluluk ve platformu biraraya getirdi. Büyük ilgi gören Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı’nda yeni projeler ortaya çıkarken, vatandaşların Bornova Belediyesi’nden beklentileri de toplantıya katılan temsilciler tarafından gün boyunca süren oturumlarda dile getirildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 450 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük olduğunu belirterek, “Biz Bornova’da en özel projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız fikir alışverişleriyle ortaya çıkardık. Bu büyük organizasyon da yeni fikirlerin, yeni projelerin oluşmasında tarihi bir adım oldu” dedi.
 
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı, ilçede faaliyet gösteren 132 sivil toplum kuruluşunu Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı Çalıştay’da, Bornova’nın gelişmesi ve Bornovalıların daha güzel bir çevrede yaşaması için fikirler üretildi. Yeni proje fikirlerinin ortaya atıldığı Çalıştay’da, onbinlerce Bornovalıyı temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vatandaşların Bornova Belediyesi’nden beklentilerini ilgililere detaylı bir şekilde aktarma fırsatı buldu 
 
İlgi yoğun oldu 
Çalıştay’da, “Sivil Toplumda Stratejik İletişim”, “Sivil Toplum ve Proje Yönetimi”, “Sivil Toplum ve Kaynak Geliştirme Stratejileri”, “Gönüllülük Yönetimi ve Sivil Toplum”, “Sivil Toplumda İyi Örnek: Herkes İçin Ruh Sağlığı Derneği Deneyimi” başlıklarında uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. Sivil toplum kuruluşları ile Bornova Belediyesi’nin işbirliği yapabileceği yeni alanların ortaya çıkarılması amacıyla atölye çalışmalarının da yapıldığı Çalıştay’a ilgi yoğun oldu. 
 
Oturumlar öncesinde bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bütün çalışmalarını ortak akıl ilkesiyle yaptıklarını hatırlatarak, “Birlikte daha yaşanabilir, daha çevreci, daha hayvan dostu, engellilere karşı daha duyarlı, toplumun her kesiminin kalkınmasına katkı sağlayan, farklı bileşenleri buluşturan bir anlayışı hakim kılmak için çalıştık. Bu kapsamda pek çok sivil toplum kuruluşuyla ortak projeler üretip hayata geçirdik” dedi. 
 
Projeler “ortak aklın” ürünü 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 450 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük olduğunu belirterek, “Biz Bornova’da en özel projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız fikir alışverişleriyle ortaya çıkardık. Bu büyük organizasyon da yeni fikirlerin, yeni projelerin oluşmasında tarihi bir adım oldu” dedi. 
 
Çalıştay’da gelecek günlerin planlanması, ihtiyaç haritasının belirlenmesi için biraraya geldiklerini belirten Başkan Atila, “Bornova’nın sorunlarını ortak akılla, Bornovalılarla birlikte çözüyoruz. Bugünün sorunlarını çözerken, bugün için projeleri hayata geçirirken aynı zamanda yarınlarımız için de çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv