Bornova’da Çanakkale mesaisi

  • 0
  • 964
Yazı Boyutu:

Bornovalı Kadınlar, Çanakkale Şehitliği’ni Bornova Belediyesi’nin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği organizasyon ile geziyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çanakkale Zaferi’nin 98. yılı anısına düzenlenen gezilere katılan kadınları bizzat yolcu ediyor. Bornova Belediyesi ekipleri de gün aşırı olarak gerçekleşen ve 5 Mayıs’a kadar sürecek organizasyonun en sağlıklı biçimde yürümesi için gece gündüz aralıksız çalışıyor
 
Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik Çanakkale Şehitliği gezileri devam ediyor. 16 Mart’ta başlayan organizasyon kapsamında her pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, şehit kanlarıyla sulanan topraklara gidiliyor. Bugüne kadar 6 bin  kadın Çanakkale’ye götürüldü. Bu rakamın 10 bini geçeceği tahmin ediliyor.
 
Başkan Sındır uğurluyor
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,  Çanakkale yolundaki kadınları hiç yalnız bırakmıyor. Yoğun programı içerisinde iki değişik mahalleden  kadınlarla birlikte Çanakkale’ye giden Sındır, diğer mahallerden gidenleri de bizzat kendi uğurluyor. Otobüslerin gece yarısı 01.00’de kalktığı alanlara saatler öncesinden gelen Başkan Sındır, Çanakkale Savaşları’nın önemini anlatıyor, toplu hitabın dışında ayrı ayrı otobüslere binerek iyi yolculuklar diliyor. Sındır, otobüsler hareket edene dek alandan ayrılmıyor.
Belediye ekipleri kadınların rahatı için çalışıyor
Geçtimiz yıl kurulan Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de kadınların rahat bir şekilde seyahat etmesi için gece gündüz çalışıyor. Seyahat öncesi toplanma alanlarında vatandaşa sıcak içecek ikram ediliyor.  Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bir günlük gezide kahvaltı ve ögle yemeği de Bornova Belediyesi tarafından karşılanıyor. Her otobüste profesyonel rehberler bulunuyor.
 
Bugüne kadar Tuna, Erzene, Ergene, Gaziosnapaşa, Zafer, Serintepe, Rafetpaşa, Karacaoğlan, Yeşilova,  Barbaros, Atatürk, İnönü, Koşukavak, Birlik, Gürpınar ve Kemalpaşa olmak üzere toplam 16 mahellenin kadınları Çanakkale’ye götürüldü. 5 Mayıs’a kadar ise kalan 17 mahalle ve Bornova bağlı 12 köyün kadınları  şehit kanları ile sulanan topraklara gidecek. Geziler tamamlandığında 10 bin civarı kadın Çanakkale’ye götürülmüş olacak.
 
Sırada Anıtkabir var
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornovalı Kadınlara Ankara gezisi sözü de verdi. ‘‘Çanakkale Şehitlikleri’nin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahının bulunduğu Anıtkabiri ziyaret etmek çok anlamlı olacak’’ diyen Sındır, bu geziyi Ekim-Kasım aylarında yapmayı planladıkları söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv