Bornova’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümü Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan program kapsamında coşku, birlik ve beraberlik içinde kutlanacak.

  • 0
  • 317
Bornova’da Cumhuriyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümü Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan program kapsamında coşku, birlik ve beraberlik içinde kutlanacak. Bu yıl 2 gün sürecek olan kutlamaların ilk gününde ünlü şarkıcı Haluk Levent Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da Bornovalılar ile buluşacak. Etkinlikler kapsamında Fener alayı, Rahvan At Yarışları Cumhuriyet Koşusu, Şeref Yürüyüşü ve Çocuk Senfoni Orkestrası konseri de gerçekleşecek.
 
Bornovalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı iki gün süren etkinlikler ile kutlayacak. Kutlamalar kapsamında 28 Ekim Pazar günü Pınarbaşı’nda saat 13:00’te Rahvan At yarışları Cumhuriyet Koşusu yapılırken, Fener Alayı yürüyüşü de saat 20:00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Mustafa Kemal Caddesi üzerinden Aşık Veysel Rekreasyon alanına yapılacak yürüyüşün ardından Amfi Tiyatro’da Bornovalılar Haluk Levent konseri ile Cumhuriyet çoşkusunu yaşayacak.
 
29 Ekim Pazartesi günü ise Şehir Stadında yapılacak resmi törenlerin ardından Stattan Bornova Cumhuriyet Meydanına ‘Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’ gerçekleşecek. Bornova Belediyesi işbirliği ile 2015 yılında kurulan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası
Barış İçin Müzik İzmir Konseri ise Yaşar Üniversitesi’nde saat 17.00’de başlayacak.
 
2 gün süren kutlamalar öncesinde vatandaşlara binlerce Türk Bayrağı dağıtacak. Tüm Bornovalıları kutlamalara davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yılını coşkuyla kutlayacağız. Bornovalıları kortej yürüyüşü ve Haluk Levet konserine katılarak birlik ve beraberliğimizi göstermeye davet ediyorum” dedi.
 
28 Ekim 2018 Pazar
Çelenk Koyma Töreni
Yer: Bornova Cumhuriyet Meydanı
Saat: 13.00
 
Rahvan At Yarışları
Saat:13.00
Yer: Pınarbaşı Yarış Pisti
 
Fener Alayı
Saat:20.00
Başlangıç: Bornova Cumhuriyet Meydanı
Bitiş: Aşık Veysel Rek.
 
Haluk Levent Konseri
Saat:20.30
Yer: Aşık Veysel Rek Amfi Tiyatro
 
29 Ekim 2018 Pazartesi
Resmi Tören
Yer: Bornova Şehir Stadı
Saat:10.00
 
Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü
Saat:12.00
Başlangıç: Bornova Şehir Stadı
Bitiş: Bornova Cumhuriyet Meydan
 
İnci Vakfı Çocuk Orkestrası
Barış İçin Müzik İzmir Konseri
Yer: Yaşar Üniversitesi
Saat:17.00 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv