Bornova’da kadınlara sağlık eğitimi

  • 0
  • 415
Bornova’da kadınlara sağlık eğitimi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi iş birliği ile ‘Kadın Sağlığı’ eğitimleri vermeye başladı. Altındağ Merkez Mahallesi’ndeki Halkın Üniversitesi Toplum Kalkınma Merkezi’nde düzenlenen eğitimde kadınlara ilk yardım, kadın sağlığı, hijyen, organ bağışı, stresle başa çıkma eğitimleri veriliyor. Ayrıca eğitimlere katılan kadınlar Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nde ücretsiz sağlık taraması hizmetinden yararlanıyor

Bornova Belediyesi sağlık alanında yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Bornova Belediyesi, vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile işbirliği yaparak kadın sağlığı eğitimleri veriyor. Katılımcılara ilk yardımdan kadın sağlığına, hijyenden stresle başa çıkma yollarına kadar günlük hayatta herkesin karşılaşabileceği sağlık sorunları hakkında pratik bilgiler veriliyor.

ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI
Ayrıca eğitime katılan kadınlar daha sonra mahallelerinden otobüsle alınarak Eşrefpaşa Hastanesi’nde ücretsiz sağlık kontrolünden geçiriliyor. İBB Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Çalışma Birimi Psikoloğu Şengül Çavuşoğlu ve Tıbbi Biyolog Hasbi Eker tarafından kadınlara verilen sağlık eğitiminde kadın hastalıklarında erken teşhis ve taramaların önemi anlatılıyor.
Hijyen, öfke kontrolü, organ bağışı gibi bir çok konuda  bilgi verildiğini de söyleyen yetkililer, daha sonraki günlerde eğitimlerin kadın ve erkek karma olarak yapılacağını belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv