Bornova’da Mostar Yağmurları rüzgarı

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Mostar Yağmurları Sevdalinka Korosu’nun konseri Bornova Belediyesi ev sahipliğinde geçekleşti.

  • 0
  • 481
Bornova’da Mostar Yağmurları rüzgarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Mostar Yağmurları Sevdalinka Korosu’nun konseri Bornova Belediyesi ev sahipliğinde geçekleşti. Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’n de düzenlenen konser Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Konsere katılan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya kendilerine yaptığı katkılar için plaket sundu.
 
Bornova Belediyesi,  Bosna Hersek’ten gelen Mostar Yağmurları Sevdalinka Korosu’nun konserine ev sahipliği yaptı. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu iş birliği ile düzenlenen konser Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde geçekleşti. Prof. Ambra Dugaliç’in şefliğini yaptığı koro, Boşnakça şarkıların yanında Türkçe şarkıları da kendi dillerinde yorumladı. Gecenin süprizi ise koronun Türkçe olarak İstiklal Marşı’nı seslendirmesi oldu.
 
Bornovalı sanatseverlerden yoğun ilgi gösterdiği gecede Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucusu Kemal Baysak Koro Şefi Dugaliç’e ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya kendilerine gösterdiği destekler için plaket vererek teşekkür etti.  Yaptığı konuşmada kendisininde 2 Boşnak kız babası olduğunu ifade eden Başkan Atila,”Bosna Hersek’ten buraya gelerek bize bu güzel geceyi yaşatan sanatçılarımıza ve bu geceyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv