Bornova’da SBS bayramı

  • 0
  • 797
Yazı Boyutu:

Geçen günlerdeaçıklanan üniversite sınavlarında büyük başarı elde eden Bornova BelediyesiGençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), SBS sınavında da İzmir’in en iyi anadoluliselerine yerleştirdiği öğrencilerle başarısını kanıtladı. 396 öğrenci baştaİzmir Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi olmak üzere anadolu liselerinikazandı. BELGEM anadolu teknik ve meslek liselerini kazanan öğrencilerlebaşarısını yüzde 98 seviyelerine çıkardı

Eğitim giderlerini karşılamakta güçlük çeken ailelerinyükünü hafifletmek için hizmet veren Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BELGEM) SBS sınavında da başarısını kanıtladı. BELGEM’de aldıkları kurslagelecek hayalleri kuran öğrenciler SBS’de kazandıkları puanlarla BornovaBelediyesi’nin ne kadar doğru bir hizmet sunduğunu ortaya koydu. Açıklanansınav sonuçlarına göre kurs gören öğrencilerin 396’sı İzmir Atatürk Lisesi,Bornova Anadolu Lisesi, Anadalu Sağlık Meslek Lisesi ve çeşitli anadoluliselerini kazandı. Toplam başarı oranı yüzde 98 oldu.

BELGEM’de kurs gören öğrencilerin hedeflerine ulaşmasıylabüyük bir gurur yaşadıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, “BELGEM’in üniversite sınavlarından sonra lise giriş sınavlarındada istikrarlı bir şekilde öğrencilerimizi istedikleri okullara göndermesibaşarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Bornova Belediyesi olarak 2009 yılında1000 öğrenciye kurs veren BELGEM’i 4 bin öğrenciye kurs verilen büyük bireğitim yuvasına dönüştürdük. Kurslarımızı 5 ayrı merkeze yayarak Çamdibi MerkezBina’nın yanısıra Altındağ, Bornova Merkez, Naldöken ve Mevlana’dakiçocuklarımızın da zahmetsizce eğitim almasını sağladık. Önümüzdeki yıl kursverilen öğrenci sayısın 4 bin 500’e çıkarıyoruz. Daha büyük başarılar eldeetmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv