Bornova’da şiir gibi etkinlik

Bornova Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Küçükpark’ta düzenlediği etkinlikle kutladı. Dans ve Zeybek gösterileriyle renklenen organizasyonun konuğu olan İzmir Milli Kütüphane Vakfı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Avukat Ulvi Puğ, Nazım Hikmet’ten Ümit Yaşar Oğuzcan’a; usta şairlerin şiirlerini seslendirdi.

  • 0
  • 577
Bornova’da şiir gibi etkinlik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü Küçükpark’ta düzenlediği etkinlikle kutladı. Dans ve Zeybek gösterileriyle renklenen organizasyonun konuğu olan İzmir Milli Kütüphane Vakfı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Avukat Ulvi Puğ, Nazım Hikmet’ten Ümit Yaşar Oğuzcan’a; usta şairlerin şiirlerini seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirini okudu.   
 
Yenilenen haliyle kültür ve sanat akitvitelerinin de merkezi olan Küçükpark, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde, özel bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Renkli ve anlamlı görünlere sahne olan etkinlik, Bornovalı güfte yazarı Onur Şenli’nin “Agora Meyhanesi” adlı şiiriyle başladı. İzmir Milli Kütüphane Vakfı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Avukat Ulvi Puğ, Nazım Hikmet’ten Ümit Yaşar Oğuzcan’a kadar bir çok ünlü şairin şiirlerini okudu.  İlkokul öğrencileri Ceren ile Ceylin ise Faruk Nafız Çamlıbel’in ‘Han Duvarları’ isimli şiirini seslendirdi. Ayakta alkışlanan minik ikili, dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Bu özel günde de yerini alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ adlı şiirini okudu. Atila, okuduğu şiirle birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Danslar ve zeybek gösterileriyle renklenen etkinlikte, vatandaşlara Bornova Belediyesi tarafından şiir gününe özel olarak hazırlanan ve üzerlerinde şairlerin sözlerinin yer aldığı bardaklarla kahve ve çay ikramı yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv