Bornova’dan 2016 yılı için insan odaklı bütçe

  • 0
  • 484
Bornova’dan 2016 yılı için insan odaklı bütçe
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, güçlü mali yapısını 257 milyon 200 bin liralık bütçe ile yatırımlara yönlendirdi. Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilen 2016 yılı bütçesinin 45 milyon liralık bölümü fiziki yatırımlara ayrılırken, sosyal yardım, kültür, sağlık ve spor faaliyetlerine 50 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila fiziki yatırımların yanı sıra kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine dokunacak insan odaklı bir bütçe yaptıklarını belirterek, Bornova için hayırlı olmasını diledi

Bornova Belediyesi’nin 257 milyon 200 bin liralık 2016 yılı bütçesi Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Bütçenin 45 milyon lirası fiziki yatırımlara ayrılırken, 50 milyon liranın üzerinde bir bölümünün ise sosyal yardım, kültürel faaliyetler, sağlık ve spor faaliyetleri için kullanılması öngörüldü.

Büyük yatırımlar var
2016 yılı bütçesinde;  Doğanlar Stadı ek tribün yapımı, çocuk köyü, yeni parklar, mevcut parkların yenilenmesi, Atatürk Mahallesi Düğün Salonu ve Spor Salonu, Deprem Etüd Merkezi, Işıkkent ve Naldöken futbol sahaları yapımı, İnönü Mahallesi Pazaryeri, kentsel tasarım uygulamaları, proje hazırlıkları ve kamulaştırmalar ön planı çıktı. Bunun yanında ihtiyaçlar doğrultusunda yeni iş makineleri, kamyon ve ambulans alınması planlandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2016 yılı bütçesini belirlerken temel dayanak noktalarının Bornovalıların öncelikleri ve beklentileri olduğunu söyleyerek, “Gerçekleştireceğimiz faaliyetlere aktaracağımız kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla çok titiz bir çalışma yaptık. En ince ayrıntıları düşündük. Bütçemizin halkımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak bir bütçe olduğunu düşünüyoruz. Yatırıma öncelik veren ama bunun yanında kültürel faaliyetleri, sosyal yardımları da kapsayan çok yönlü bir bütçe ile halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Saygı duruşu

Bornova Belediye Meclisi’nde, Ankara’da yaşanan terör saldırısında yaşamını kaybeden vatandaşlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız’ın resmi çiçeklerle toplantı salonundaki yerini aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv