Bornovalıların sağlığı takipte

  • 0
  • 601
Bornovalıların sağlığı takipte
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Halk sağlığını korumak için pek çok projeyi sürdüren Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ile birlikte düzenlenen Sağlık Halk Kongresi’nden sonra şimdi de sağlık meslek liseleriyle işbirliği yaparak tarama testleri yapıyor

Bornova Belediyesi Ege Üniversitesi’yle birlikte, vatandaşların merak ettiği konularda uzmanların bilgiler verdiği Sağlık Halk Kongresi’ni düzenledikten sonra şimdi de sağlık meslek liseleriyle işbirliği yaptı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stanta vatandaşların şeker, tansiyon, bel çevresi kalınlığı, boy, kilo bilgilerini alan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri ile ilçede bulunan sağlık meslek liselerinin öğrencileri olası hastalıklara karşı uyarılarda bulundu. Vatandaşlar ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten büyük memnuniyet duydu.

Sağlık taramaları farklı bölgelerde sürecek
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sağlık tarama testlerinin farklı bölgelerde sık sık yapılacağını söyledi. Hastalandıktan sonra tedavi olmak için büyük emekler harcandığını belirten Başkan Atila, “Önemli olan hastalıklar başlamadan önlem alabilmek. Biz de belediye olarak koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem veriyoruz. Bu düşünceyle Ege Üniversitesi’yle Sağlık Halk Kongresi’ni düzenlemiştik. Bu kongrenin oturum başlıklarını da vatandaşlarımızın isteklerine göre belirlemiştik. Sağlık tarama testlerimizi de lise öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv